Azukibonen worden met granen of groenten bereid, gebruikt in salades, soepen, purees, of in dessert. Deze kleine rode harde boon wordt veel gebruikt in Azië en kan gezien worden als een echt voedingsmiddel-medicijn. Azukibonen ondersteunen de nieren, zijn vochtafdrijvend, versterken de milt en verjagen de koude.RECEPT:Laat 250 gr azukibonen een nacht weken in water. Afgieten en met koud water bedekken in een kookpot. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur koken gedurende ongeveer 1u. Indien nodig tijdens het koken wat kokend water bijvoegen opdat de bonen niet te droog worden. Aan het einde van de kooktijd 1 snuifje zout en 50ml olijfolie bijvoegen. Opdienen met verse fijngehakte peterselie.
Azukibonen worden met granen of groenten bereid, gebruikt in salades, soepen, purees, of in dessert. Deze kleine rode harde boon wordt veel gebruikt in Azië en kan gezien worden als een echt voedingsmiddel-medicijn. Azukibonen ondersteunen de nieren, zijn vochtafdrijvend, versterken de milt en verjagen de koude.RECEPT:Laat 250 gr azukibonen een nacht weken in water. Afgieten en met koud water bedekken in een kookpot. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur koken gedurende ongeveer 1u. Indien nodig tijdens het koken wat kokend water bijvoegen opdat de bonen niet te droog worden. Aan het einde van de kooktijd 1 snuifje zout en 50ml olijfolie bijvoegen. Opdienen met verse fijngehakte peterselie.