Dankzij de vruchtbare vulkanische aarde van het eiland Hokkaido zijn de azuki bonen afkomstig van deze streek groter, zoeter en beter dan de andere azuki bonen. Ze zijn rijk aan fosfor, potassium, ijzer en calcium. RECEPT:Laat 250gr gewassen azukibonen een nacht weken in water. Afgieten en koken in 2 maal het volume water gedurende 1 uur, op klein vuur. Voeg zout toe op het eind van de kooktijd. Voeg indien nodig kokend water toe na 30-45'. Breng op smaak met verse kruiden en een beetje geroosterde seamolie. Voor nog meer voedingsstoffen een stukje kombu zeewier toevoegen tijdens het koken.
Dankzij de vruchtbare vulkanische aarde van het eiland Hokkaido zijn de azuki bonen afkomstig van deze streek groter, zoeter en beter dan de andere azuki bonen. Ze zijn rijk aan fosfor, potassium, ijzer en calcium. RECEPT:Laat 250gr gewassen azukibonen een nacht weken in water. Afgieten en koken in 2 maal het volume water gedurende 1 uur, op klein vuur. Voeg zout toe op het eind van de kooktijd. Voeg indien nodig kokend water toe na 30-45'. Breng op smaak met verse kruiden en een beetje geroosterde seamolie. Voor nog meer voedingsstoffen een stukje kombu zeewier toevoegen tijdens het koken.