De vijg is beschouwd als een heilige vrucht in vele godsdiensten en heeft velerlei onverwachte gezondheidseigenschappen;De gedroogde vijg is een van de beste vruchten voor onze gezondheid, bron van talloze vitamines (A, K, B1, B5, B6...) en mineralen (calcium, koper, ijzer...)Vijgen kunnen worden gebruikt in voorgerechten en in desserts; men kan ze fijngesneden toevoegen in salades. Kaas (meer bepaald geitenkaas) en vijgen gaan zeer goed samen. Ze kunnen ook worden gebruikt in groentenbereidingen en ratatouilles, in italiaanse recepten, spaanse recepten, marokkaanse recepten...
De vijg is beschouwd als een heilige vrucht in vele godsdiensten en heeft velerlei onverwachte gezondheidseigenschappen;De gedroogde vijg is een van de beste vruchten voor onze gezondheid, bron van talloze vitamines (A, K, B1, B5, B6...) en mineralen (calcium, koper, ijzer...)Vijgen kunnen worden gebruikt in voorgerechten en in desserts; men kan ze fijngesneden toevoegen in salades. Kaas (meer bepaald geitenkaas) en vijgen gaan zeer goed samen. Ze kunnen ook worden gebruikt in groentenbereidingen en ratatouilles, in italiaanse recepten, spaanse recepten, marokkaanse recepten...