granen-meel-griesmeel-en-pasta
SPELTMEEL WIT T55 - 1 kg(REF : MGEB1)
Wilde bruine gierst is bijna onbekend bij het grote publiek en wordt in Europa slechts zeer zelden verbouwd. De voedingswaarden en natuurlijke gezondheidsvoordelen, zoals gevonden in glutenvrij biologisch bruin gierstmeel (tegen gewrichtspijn/osteoartritis, enz.), hebben het echter aanzienlijk succes opgeleverd in Duitsland en Oostenrijk, waar het een veilige gok op de schappen van biologische producten, vaak geassocieerd met biologische tijgernoten waarvan de milde smaak de neutrale en ietwat wrange smaak van bruine gierst compenseert. In zijn geheel geconsumeerd, wordt het gemalen met de peul van zijn zaad. In tegenstelling tot gewone gierst is de schors van bruine gierst verteerbaar en bevat veel voedingsstoffen die verloren zouden gaan als de bruine gierst zou worden geschild.Biologisch bruin gierstmeel bevat veel kiezelzuur maar ook fluor, zwavel, fosfor, ijzer, magnesium, calcium, kalium, zink enz. Biologische bruine gierst is ook rijk aan vitamines uit de B-groep, d.w.z. B1, B2, B8, B17, pantotheenzuur en antipellagra-vitamines.De mineralen, sporenelementen en biokatalysatoren die het bevat (die een positieve rol kunnen spelen bij het herstel van botten en kraakbeen) bestaan in een vorm die bijzonder goed opneembaar is door het lichaam en door de cellen.Biologisch bruin gierstmeel wordt voornamelijk gemengd met muesli gebruikt als ontbijt. Gemengd met olijfolie en honing wordt er een spread van gemaakt, beter als het wordt toegevoegd met biologisch tijgernotenmeel.
(REF : MGEB1)
(REF : FF31)
(REF : TAPF4)
(REF : PROPM1)
(REF : MGPEG1)
(REF : EGPB1)
(REF : CLRT1)
(REF : PROPL1)
(REF : PROPF1)
(REF : SA4)
(REF : PROPMG1)
(REF : RL1)
(REF : MGFG2)
(REF : SBIPI4)