Amarant, van oorsprong Latijns-Amerikaans, is verwant aan granen en wordt als zodanig gegeten. Rijk aan eiwitten en glutenvrij.Giet 300gr amaranth in 1 liter kokend water. Kook 5 minuten met deksel, met 1 stokje vanille, 1 snuifje zout, 1 kaneelstok. Laat 20' verder zwellen op zeer zacht vuur op een warmteverdeelplaatje, waarna de textuur cremig zal worden. Voeg 75gr gesmolten boter toe, 1/2 geperste citroen + geraspte schil, 100gr honing en rozijnen. Dit nagerecht dient koud geserveerd te worden.
Amarant, van oorsprong Latijns-Amerikaans, is verwant aan granen en wordt als zodanig gegeten. Rijk aan eiwitten en glutenvrij.Giet 300gr amaranth in 1 liter kokend water. Kook 5 minuten met deksel, met 1 stokje vanille, 1 snuifje zout, 1 kaneelstok. Laat 20' verder zwellen op zeer zacht vuur op een warmteverdeelplaatje, waarna de textuur cremig zal worden. Voeg 75gr gesmolten boter toe, 1/2 geperste citroen + geraspte schil, 100gr honing en rozijnen. Dit nagerecht dient koud geserveerd te worden.