Kleine spelt wordt in de Haute Provence verbouwd volgens een streng lastenboek. Natuurlijk rijk aan lipiden, protiden en koolhydraten is kleine spelt een graansoort met een hoge energetische waarde. Zeer rijk aan vezels is kleine spelt een gemakkelijk te verteren graan. Dit graan onderscheidt zich ook door zijn laag glutengehalte en zijn evenwichtige samenstelling in mineralen (magnesium en fosfor) alsmede zijn rijkdom aan eiwitten. Kleine spelt bevat ook lysine, een essentieel aminozuur.Hogere voedingswaarden dan gewone spelt, rijk aan magnesium, fosfor en calcium (100gr granen bevatten evenveel calcium als 2 glazen melk), en 8 essentiële aminozuren. Een nacht weken, afgieten en 30 minuten afgedekt koken in 2 maal zijn volume water. Het water niet laten verdampen ! Van het vuur nemen en opfrissen met koud water. In salade verwerken.
Kleine spelt wordt in de Haute Provence verbouwd volgens een streng lastenboek. Natuurlijk rijk aan lipiden, protiden en koolhydraten is kleine spelt een graansoort met een hoge energetische waarde. Zeer rijk aan vezels is kleine spelt een gemakkelijk te verteren graan. Dit graan onderscheidt zich ook door zijn laag glutengehalte en zijn evenwichtige samenstelling in mineralen (magnesium en fosfor) alsmede zijn rijkdom aan eiwitten. Kleine spelt bevat ook lysine, een essentieel aminozuur.Hogere voedingswaarden dan gewone spelt, rijk aan magnesium, fosfor en calcium (100gr granen bevatten evenveel calcium als 2 glazen melk), en 8 essentiële aminozuren. Een nacht weken, afgieten en 30 minuten afgedekt koken in 2 maal zijn volume water. Het water niet laten verdampen ! Van het vuur nemen en opfrissen met koud water. In salade verwerken.