Basmatirijst komt oorspronkelijk uit Pendjab, een streek in het noorden van Indië. De bruine basmatirijst is een amerikaanse variante.Eén kop rijst in het dubbele volume water koken gedurende 1 minuut en dan een snuifje fijn zout toevoegen, afdekken en vervolgens 40 minuten op zeer zacht vuur laten verder koken zonder het deksel op te heffen. Men kan de rijst meer aroma geven door er een 1/2 stokje kaneel en kardemom zaadjes bij te voegen. Op smaak brengen met een stuk boter, bestrooien met verse koriander.
Basmatirijst komt oorspronkelijk uit Pendjab, een streek in het noorden van Indië. De bruine basmatirijst is een amerikaanse variante.Eén kop rijst in het dubbele volume water koken gedurende 1 minuut en dan een snuifje fijn zout toevoegen, afdekken en vervolgens 40 minuten op zeer zacht vuur laten verder koken zonder het deksel op te heffen. Men kan de rijst meer aroma geven door er een 1/2 stokje kaneel en kardemom zaadjes bij te voegen. Op smaak brengen met een stuk boter, bestrooien met verse koriander.