Wilde rijst groeit aan de oppervlakte van de meren van Canada. Dit type gras met een hazelnotensmaak behoort tot de traditionele keuken van de Native Americans. Wilde rijst is veel rijker aan eiwitten dan alle andere soorten rijst, vooral aan lysine, een aminozuur dat beperkt is in andere granen. Wilde rijst in zeer rijk aan mineralen en oligo-elementen (fosfor, magnesium, ijzer, zink, mangaan en koper), en in vitaminen van de B groep (B2, 3, 6 en 9).RECEPT:Deze rijst heeft een heerlijke sterke smaak ; het wordt aangeraden een half deel wilde rijst met een half deel witte of volle basmati rijst te mengen. 1 kop wilde rijst, 1 kop basmati rijst, 4 koppen water, zout. 30 minuten op zacht vuur koken, een nootje boter erin laten smelten na het koken.
Wilde rijst groeit aan de oppervlakte van de meren van Canada. Dit type gras met een hazelnotensmaak behoort tot de traditionele keuken van de Native Americans. Wilde rijst is veel rijker aan eiwitten dan alle andere soorten rijst, vooral aan lysine, een aminozuur dat beperkt is in andere granen. Wilde rijst in zeer rijk aan mineralen en oligo-elementen (fosfor, magnesium, ijzer, zink, mangaan en koper), en in vitaminen van de B groep (B2, 3, 6 en 9).RECEPT:Deze rijst heeft een heerlijke sterke smaak ; het wordt aangeraden een half deel wilde rijst met een half deel witte of volle basmati rijst te mengen. 1 kop wilde rijst, 1 kop basmati rijst, 4 koppen water, zout. 30 minuten op zacht vuur koken, een nootje boter erin laten smelten na het koken.