Linzen zijn zeer interessante peulvruchten. Ze zijn rijk aan eiwitten en vezels, evenals aan mineralen en oligo-elementen (fosfor, ijzer, mangaan, koper, foliumzuur, zink). Ze zijn meer verteerbaar dan andere peulvruchten en hebben een kortere kooktijd. Rijk aan lysine vullen ze granen goed aan, ze verbeteren het evenwicht van een maaltijd op basis van granen en groenten.Zwarte linzen zijn klein en glad en hebben een fijne hazelnotensmaak.In een kookpot 1 ui in olijfolie laten garen en hierbij 250gr beluga linzen koken in 2 ½ hun volume aan koud water met een blad laurier en thijm. Laat ongeveer 35 minuten op een zacht vuur sudderen. Voeg 1 snuifje grof zout toe in het midden van de kooktijd. Bestrooien met vers gehakte peterselie alvorens op te dienen.
Linzen zijn zeer interessante peulvruchten. Ze zijn rijk aan eiwitten en vezels, evenals aan mineralen en oligo-elementen (fosfor, ijzer, mangaan, koper, foliumzuur, zink). Ze zijn meer verteerbaar dan andere peulvruchten en hebben een kortere kooktijd. Rijk aan lysine vullen ze granen goed aan, ze verbeteren het evenwicht van een maaltijd op basis van granen en groenten.Zwarte linzen zijn klein en glad en hebben een fijne hazelnotensmaak.In een kookpot 1 ui in olijfolie laten garen en hierbij 250gr beluga linzen koken in 2 ½ hun volume aan koud water met een blad laurier en thijm. Laat ongeveer 35 minuten op een zacht vuur sudderen. Voeg 1 snuifje grof zout toe in het midden van de kooktijd. Bestrooien met vers gehakte peterselie alvorens op te dienen.