Tijgernoot is de vrucht van het "chufa"-gras (cyperus esculentes), bekend sinds de Egyptische oudheid. Het ondergrondse deel van de plant is het meest interessant: het ontwikkelt brede wortels in de vorm van knollen met bijzondere kenmerken, omdat ze veel voedingsvezels bevatten, terwijl ze een zeer aangename smaak hebben... een combinatie die zelden in andere voedingsmiddelen wordt aangetroffen . Tijgernootmeel is van nature glutenvrij! Vanwege zijn voedingswaarde kan hij rauw worden gegeten, gemengd met plantaardige melk en vooral in muesli, waar hij een unieke smaak aan geeft. Gekookt wordt het over groentegratins gestrooid, in de bodem van fruittaartjes (prachtig bij appel of peer), verwerkt in koekjes, pannenkoekenbeslag en ander gebak. Het wordt vaak gecombineerd met bruin gierstmeel in een zeer voedzaam mengsel, met honing en olijfolie. Tijgernoot onderscheidt zich vooral door het gehalte aan onoplosbare vezels. Daarnaast biedt het een hoogwaardig en licht verteerbaar plantaardig eiwit, veel mineralen en sporenelementen en een vet met een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren.
Tijgernoot is de vrucht van het "chufa"-gras (cyperus esculentes), bekend sinds de Egyptische oudheid. Het ondergrondse deel van de plant is het meest interessant: het ontwikkelt brede wortels in de vorm van knollen met bijzondere kenmerken, omdat ze veel voedingsvezels bevatten, terwijl ze een zeer aangename smaak hebben... een combinatie die zelden in andere voedingsmiddelen wordt aangetroffen . Tijgernootmeel is van nature glutenvrij! Vanwege zijn voedingswaarde kan hij rauw worden gegeten, gemengd met plantaardige melk en vooral in muesli, waar hij een unieke smaak aan geeft. Gekookt wordt het over groentegratins gestrooid, in de bodem van fruittaartjes (prachtig bij appel of peer), verwerkt in koekjes, pannenkoekenbeslag en ander gebak. Het wordt vaak gecombineerd met bruin gierstmeel in een zeer voedzaam mengsel, met honing en olijfolie. Tijgernoot onderscheidt zich vooral door het gehalte aan onoplosbare vezels. Daarnaast biedt het een hoogwaardig en licht verteerbaar plantaardig eiwit, veel mineralen en sporenelementen en een vet met een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren.