Spelt is de voorouder van tarwe, gebruikt door de Galliërs. Men vindt sporen van spelt die dateren van elfduizend jaar geleden. Het is een graan dat geen enkele toevoeging van kunstmest verdraagt, kan groeien met weinig water en een hoge voedingswaarde bevat. Rijk aan vitaminen en mineralen geeft volkoren speltmeel een brood dat niet afbrokkelt.Kan in elk recept tarwemeel vervangen, bevat minder gluten en kan op de zelfde manier worden gebruikt. Wafeldeeg : 500gr meel, 2 eieren, 1 zakje bakkersgist, 2 lepels honing, 20gr noten, 40gr krenten, 20gr hazelnoten, 75ml zonnebloemolie, 25ml notenolie, 200ml vanille rijstdrank. Mengen en 1,5 uur laten rusten. Bakken in een wafelijzer.
Spelt is de voorouder van tarwe, gebruikt door de Galliërs. Men vindt sporen van spelt die dateren van elfduizend jaar geleden. Het is een graan dat geen enkele toevoeging van kunstmest verdraagt, kan groeien met weinig water en een hoge voedingswaarde bevat. Rijk aan vitaminen en mineralen geeft volkoren speltmeel een brood dat niet afbrokkelt.Kan in elk recept tarwemeel vervangen, bevat minder gluten en kan op de zelfde manier worden gebruikt. Wafeldeeg : 500gr meel, 2 eieren, 1 zakje bakkersgist, 2 lepels honing, 20gr noten, 40gr krenten, 20gr hazelnoten, 75ml zonnebloemolie, 25ml notenolie, 200ml vanille rijstdrank. Mengen en 1,5 uur laten rusten. Bakken in een wafelijzer.