Maïszetmeel heeft geleereigenschappen die gebruikt worden om sauzen, vlaaien en gebak aan te dikken. RECEPT:Snelle witte saus : breng 250 ml melk + 250ml room aan de kook. In een kom 30gr maizena oplossen in 50 ml koud water en dit mengsel bij de kokende vloeistof doen. De saus dikt onmiddellijk in, 3 minuten blijven roeren, zouten, peper toevoegen en van het vuur nemen. Om groenten of tofu te begeleiden. Voor een lichtere saus, rijst-of havermelk gebruiken en soja-of haverroom.
Maïszetmeel heeft geleereigenschappen die gebruikt worden om sauzen, vlaaien en gebak aan te dikken. RECEPT:Snelle witte saus : breng 250 ml melk + 250ml room aan de kook. In een kom 30gr maizena oplossen in 50 ml koud water en dit mengsel bij de kokende vloeistof doen. De saus dikt onmiddellijk in, 3 minuten blijven roeren, zouten, peper toevoegen en van het vuur nemen. Om groenten of tofu te begeleiden. Voor een lichtere saus, rijst-of havermelk gebruiken en soja-of haverroom.