De praktische gids om uw brood zo goed mogelijk te bewaren!

De praktische gids om uw brood zo goed mogelijk te bewaren!

Heiligschennis ! Uw lievelingsbrood is een paar dagen in de open lucht blijven liggen en nu is het zo hard als een steen. Ook al wordt droog brood in een aantal recepten gebruikt (bijvoorbeeld voor peperkoek en boulets liégeois), het smaakt beter vers !

Volg deze paar tips om het zo vers mogelijk te houden.

Snijd het op maat!

Een snee brood met een groter oppervlak blootgesteld aan de lucht zal sneller beschimmelen dan een ongesneden brood.

Glutenvrij brood is hier nog vatbaarder voor. Gluten houdt van nature water vast. Zonder dit vermogen om water vast te houden, hebben glutenvrije broden meer moeite om hun vochtgehalte op peil te houden, waardoor ze vatbaarder zijn voor schimmel.

Doe het niet in een luchtdichte zak!

Zelfs in een luchtdichte of plastic zak vormen lucht, vochtigheid en zelfs warmte een ideale omgeving voor schimmel. Gebruik in plaats daarvan de ouderwetse methode om het in een theedoek op kamertemperatuur te bewaren, of zelfs in een broodtrommel.

Bewaar het in de koelkast!

Door het product op een temperatuur van ongeveer 4°C te bewaren, voorkomt u de verspreiding van bacteriën en schimmels. Als u uw brood niet snel gaat eten, is de vriezer een andere optie. Het brood krijgt al zijn versheid terug nadat het is ontdooid en een paar minuten in de oven is opgewarmd.

Wist u dat?

Leg een halve appel naast uw brood om al het vocht op te nemen en te voorkomen dat het te zacht wordt.

Opmerking: De door Vajra verstrekte informatie is louter voedingsadvies en is geen vervanging voor professioneel medisch advies!