Il Nutrimento, de authenticiteit van de traditionele mediterrane keuken!

Il Nutrimento, de authenticiteit van de traditionele mediterrane keuken!

Geschiedenis

Il Nutrimento werd in 1990 opgericht door een Italiaans echtpaar - Emmanuele en Enza - dat oorspronkelijk uit Puglia komt. Il Nutrimento werd geboren uit de overdracht van een echte familiepassie en authentieke traditionele culinaire knowhow. Het was namelijk de moeder van Emanuele die haar schoondochter Enza de smaak van het koken bijbracht, nadat zij haar een kostbaar receptenboek vol traditionele Italiaanse culinaire schatten had geschonken, die zij al gauw met veel plezier gebruikte door de aanwijzingen tot op de letter te volgen. Koken werd een favoriete bezigheid van de jonge vrouw die en omdat zij niet alles kon eten wat zij kookte, kwam ze op het idee om haar verschillende bereidingen in potten te bewaren en aan haar familie en vrienden aan te bieden. Haar voorbereidingen waren zo succesvol dat ze al snel bij haar moesten bestellen. Zo kwam Enza op het idee om de produten op de markt te brengen om van haar passie haar beroep te maken. Zij creëerde Il Nutrimento: een merk van smakelijke traditionele Italiaanse en mediterrane producten in potjes.  

Sinds 2005 maakt Il Nutrimento integraal deel uit van de Probios Groep, die zich al meer dan 40 jaar inzet voor de verbetering van het leven van de mensheid en de planeet door de verspreiding van een biologische vegetarische cultuur die synoniem is met welzijn, smaak en kwaliteit; terwijl de traditie en de cultuur van de mediterrane culinaire kunst worden bevorderd. Zo is het bedrijf het embleem bij uitstek van de Italiaanse biologische voeding en bestendigt het de boeiende geschiedenis van de familie wier liefde voor de mediterrane keuken en smaken aan de oorsprong ligt van de oprichting.  

100% biologische Italiaanse en mediterrane specialiteiten

Vandaag verwerkt het productiebedrijf Il Nutrimento ter plaatse zorgvuldig gekookte en gekruide biologische groenten, waarmee het de producten van de Italiaanse traditie tot leven brengt en tegelijk duurzame voeding voor mens en milieu garandeert. Il Nutrimento produceert pastasauzen, pesto's, gearomatiseerde oliën, plantaardige mayonaises en vruchten- en groentesappen, allemaal gecertificeerd biologisch, volgens methoden die traditie en technologie perfect combineren om de nutritionele en organoleptische kwaliteit van het eindproduct te behouden. Als gevolg daarvan biedt het merk nu smakelijke, gezonde en biologische vegetarische producten van de hoogste kwaliteit, geïnspireerd op de traditionele mediterrane keuken. Het goede nieuws is dat voor mensen met glutenintolerantie of coeliakie, de meerderheid van Il Nutrimento producten officieel glutenvrij zijn verklaard. 

Il Nutrimento selecteert biologische grondstoffen voor zijn recepten die, waar mogelijk, in Italië en Toscane worden geteeld, om een kortere bevoorradingsketen te garanderen, de Italiaanse biologische landbouw te ondersteunen en te promoten en om het milieu minder te belasten door het vervoer, een bron van vervuiling en afval, te beperken. Een zeer belangrijk project voor de onderneming, waarvan de productie- en distributielijn zeker een kernpunt is: teelt, productie en afzet vinden hoofdzakelijk in Italië plaats. Voor biologisch zonder toegevingen en zonder uitzondering, veilig en traceerbaar van de tuin tot op uw bord! 

Het eten van biologische groenten in potten is goed! 

VOOR HET MILIEU

VOOR HET BEHOUD VAN BEPAALDE VOEDINGSSTOFFEN

De biologische groenten in potten worden geteeld op open velden volgens het natuurlijke ritme van de seizoenen en worden geplukt wanneer ze volledig rijp zijn. Hierdoor wordt vermeden dat in de winter in oververhitte kwekerijen wordt geteeld of dat per vliegtuig groenten van buiten het seizoen worden ingevoerd, wat rampzalige ecologische gevolgen heeft. Een goed punt voor de planeet en voor ons bord, dat dankzij de potten in alle seizoenen kan worden gevuld met groenten van buiten het seizoen en midden in de winter zomerse smaken kan oproepen! 

Niet alle ingeblikte groenten zijn per definitie minder voedzaam dan hun verse tegenhangers. In sommige gevallen kan het conserveringsproces zelfs een echt positief nutritioneel effect hebben op het oorspronkelijke product. Dit is het geval voor tomaten in potten, die een veel hoger lycopeengehalte (een natuurlijke antioxidant) hebben dan verse tomaten, aangezien de verliezen tijdens de opslag veel groter zijn dan tijdens het inblikproces. Bovendien wordt de assimilatie van carotenoïden door het lichaam vergemakkelijkt door de warmtebehandeling die tijdens het inblikken wordt ondergaan.  

Advies: Om alle voordelen van biologische groenten in potten te krijgen, moet u niet vergeten om ook het kookvocht in de pot te consumeren. Nadat de groenten zijn gesteriliseerd, kan dit sap tot 50% van hun vitaminen en mineralen bevatten!

Opmerking: De door Vajra verstrekte informatie is louter voedingsadvies en is geen vervanging voor professioneel medisch advies!