- Categories : Onze leveranciers

Liveg: Exclusief interview met Damiano, vertegenwoordiger van het merk!

Liveg: Exclusief interview met Damiano, vertegenwoordiger van het merk!

Van links naar rechts: Marco (verkoop), Damiano (verkoop) en Marko (inkoop) - Foto genomen op SIAL 2022

Liveg is rijk aan plantaardige eiwitten en biedt een compleet assortiment vol smaak!

Hun assortiment tofu, seitan en tempeh gemaakt van kikkererwten of soja biedt een kwalitatieve basis voor je culinaire creaties. Damiano, onze vertegenwoordiger, wilde ons graag wat meer vertellen over dit assortiment, dat onlangs aan ons assortiment is toegevoegd!

Wie is Damiano?

Ik maak deel uit van de verkoopafdeling van Biolab. Na vele jaren in de detailhandel te hebben gewerkt, besloot ik mijn leven een andere wending te geven en over te stappen naar de producentenkant. Ik koos de plantaardige sector voor deze verandering, om als onderdeel van mijn werk mijn bijdrage te kunnen leveren aan het verminderen van de impact op het milieu en het verbeteren van de levensstijl van voedsel.

Wat is de geschiedenis van Biolab?

Biolab is een pionier in de wereld van de plantaardige keuken en doet dat al sinds de oprichting in 1991. Biolab, dat is opgericht door Massimo Santinelli en is gevestigd in Gorizia, was een van de eerste Italiaanse bedrijven die zich specialiseerde in plantaardig voedsel. De eerste producten die Biolab produceerde waren tofu en seitan, beide ambachtelijke producten.

Wat is het verband tussen Biolab en Liveg? 

Het zijn allebei merken van Biolab. Biolab is ons historische merk en is meer geconcentreerd op de Italiaanse markt, met name in biologische ketens zoals NaturaSi en Cuorebio. Liveg is later opgericht (in 2018) en bedient alle distributiekanalen.

Waarom heb je voor dit type product gekozen?

Het was een persoonlijke keuze van de eigenaar Massimo, die destijds de vleesconsumptie wilde verminderen door zich te laten inspireren door de gezondheidsvoordelen van de macrobiotische en vegetarische keuken.

Waarin verschillen jullie van andere producten van dit type op de markt?

Vanaf het begin heeft Biolab zich onderscheiden door het gebruik van lokale ingrediënten van hoge kwaliteit. We zijn in staat om producten vanuit het niets te maken voor onszelf of voor onze klanten. 

Geen conserveringsmiddelen, geen additieven en biologische producten. 

Meer dan 30 jaar ervaring in veganistische producten.

De voortdurende aandacht voor ons milieu wordt weerspiegeld in het gebruik van geavanceerde systemen om de impact op het milieu te verminderen en het hergebruik van gesloten productiestructuren. Naast de restauratie van onze tweede fabriek, transformeerde Biolab in 2017 het voormalige gemeentelijke slachthuis in Gorizia in haar derde fabriek, wat een belangrijke verandering markeert en symbool staat voor haar inzet voor een duurzame toekomst.

Waar wordt het merk Liveg verkocht?

Italië, het Verenigd Koninkrijk, heel Europa, de Emiraten, Australië en op dit moment enkele Zuid-Amerikaanse landen.

Wat zijn jullie bestsellers? 

Tofu, Falafel, Veggie Burgers en veganistische vleeswaren.

Wat zijn jullie ambities voor de toekomst?

Ons merk bekender maken over de hele wereld!

Opmerking: De door Vajra verstrekte informatie is louter voedingsadvies en is geen vervanging voor professioneel medisch advies!