
olien
ARGANOLIE GEROOSTERD - 250 ml(REF : HUAR1)
De plantaardige saffloer- of distelolie is rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren (linoleen = omega-6). Gebruikt in de voeding wordt hij voornamelijk gebruikt omwille van zijn cholesterolverlagende werking, bescherming van het hart-vaatstelsel en stimulering van het immuunsysteem.Zijn essentiële - want enkel uit voeding komende - omega-6 vetzuren vullen in een goede verhouding de Omega-3 vetzuren aan. Hij wordt dus aangeraden te worden gecombineerd met lijnzaadolie of camelineolie, teneinde een goede ratio Omega6-Omega3 te geven. (bron : l'essentialité des Huiles (Vigean) et Passeport Santé)KenmerkenKleur : geelSmaak- en geurkwaliteiten : verfijnde geur (hooi, artisjok), lichte nootjessmaakBevat Vitamines E en K en sporen van serotonine.Gebruik in de keuken : voor koude bereidingen.Olie die erg gewaardeerd wordt in de macrobiotiek, wegens zijn eerder Yange kwaliteit.Interessant voor uitwendig gebruik voor de oudere en verzwakte huid en bij couperose.
(REF : HUAR1)
(REF : EPDH1)
(REF : HUOC1)
(REF : HUOP1)
(REF : BCEE0750)
(REF : HUCO3)
(REF : NUHOT)
(REF : HUGB1)
(REF : HUSB4)
(REF : HUFD3)
(REF : HUNF1)
(REF : CASNOIR500)
(REF : HUQUI4)
(REF : HUOT2)
(REF : HUST1)
(REF : HUFD2)
De plantaardige saffloer- of distelolie is rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren (linoleen = omega-6). Gebruikt in de voeding wordt hij voornamelijk gebruikt omwille van zijn cholesterolverlagende werking, bescherming van het hart-vaatstelsel en stimulering van het immuunsysteem.Zijn essentiële - want enkel uit voeding komende - omega-6 vetzuren vullen in een goede verhouding de Omega-3 vetzuren aan. Hij wordt dus aangeraden te worden gecombineerd met lijnzaadolie of camelineolie, teneinde een goede ratio Omega6-Omega3 te geven. (bron : l'essentialité des Huiles (Vigean) et Passeport Santé)KenmerkenKleur : geelSmaak- en geurkwaliteiten : verfijnde geur (hooi, artisjok), lichte nootjessmaakBevat Vitamines E en K en sporen van serotonine.Gebruik in de keuken : voor koude bereidingen.Olie die erg gewaardeerd wordt in de macrobiotiek, wegens zijn eerder Yange kwaliteit.Interessant voor uitwendig gebruik voor de oudere en verzwakte huid en bij couperose.