Deze italiaanse olijfolie heeft een uitgesproken smaak van groene appelen, die een mediterrane toets aan al uw gerechten geeft. De olie is voornamelijk gemaakt met de olijvensoorten Leccino en Bitonto.Koudgeperste biologische olijfolie is uitzonderlijk rijk aan omega 9-oliumzuur (76%), een enkelvoudig onverzadigd vetzuur. De olie bevat een lager gehalte aan omega 6-linolzuur (8%) en een nog lager gehalte aan omega 3-linoleenzuur (1%). Dit geeft hem een profiel dat interessant is in de verhoudingen tussen omega 6/omega 3 die gelijk zijn aan 8. Olijfolie is erkend om een gunstig effect te hebben op de gezondheid. Verlaagt het gehalte aan slechte cholesterol (LDL). Heeft een hoofdrol in de strijd tegen de hart-en vaatziektes. Voor koud gebruik en om mee te koken.
Deze italiaanse olijfolie heeft een uitgesproken smaak van groene appelen, die een mediterrane toets aan al uw gerechten geeft. De olie is voornamelijk gemaakt met de olijvensoorten Leccino en Bitonto.Koudgeperste biologische olijfolie is uitzonderlijk rijk aan omega 9-oliumzuur (76%), een enkelvoudig onverzadigd vetzuur. De olie bevat een lager gehalte aan omega 6-linolzuur (8%) en een nog lager gehalte aan omega 3-linoleenzuur (1%). Dit geeft hem een profiel dat interessant is in de verhoudingen tussen omega 6/omega 3 die gelijk zijn aan 8. Olijfolie is erkend om een gunstig effect te hebben op de gezondheid. Verlaagt het gehalte aan slechte cholesterol (LDL). Heeft een hoofdrol in de strijd tegen de hart-en vaatziektes. Voor koud gebruik en om mee te koken.