Koudgeperste biologische olijfolie is uitzonderlijk rijk aan omega 9-oliumzuur (76%), een enkelvoudig onverzadigd vetzuur. De olie bevat een lager gehalte aan omega 6-linolzuur (8%) en een nog lager gehalte aan omega 3-linoleenzuur (1%). Dit geeft hem een profiel dat interessant is in de verhoudingen tussen omega 6/omega 3 die gelijk zijn aan 8. Olijfolie is erkend om een gunstig effect te hebben op de gezondheid. Verlaagt het gehalte aan slechte cholesterol (LDL). Heeft een hoofdrol in de strijd tegen de hart-en vaatziektes. Gebruiken om op smaak te brengen en om mee te koken.
Koudgeperste biologische olijfolie is uitzonderlijk rijk aan omega 9-oliumzuur (76%), een enkelvoudig onverzadigd vetzuur. De olie bevat een lager gehalte aan omega 6-linolzuur (8%) en een nog lager gehalte aan omega 3-linoleenzuur (1%). Dit geeft hem een profiel dat interessant is in de verhoudingen tussen omega 6/omega 3 die gelijk zijn aan 8. Olijfolie is erkend om een gunstig effect te hebben op de gezondheid. Verlaagt het gehalte aan slechte cholesterol (LDL). Heeft een hoofdrol in de strijd tegen de hart-en vaatziektes. Gebruiken om op smaak te brengen en om mee te koken.