Schermbloemig zaad van de anijsfamilie, geproduceerd in Noord-Europa. De geur en smaak van karwij is scherp en licht bitter. Ze voegen een citroenachtige noot toe aan fruit en groenten. Karwij wordt vaak verward met komijn.- Culinair: Aanbevolen combinaties: ui, knoflook, cayennepeper, zuurkool, kazen, komkommersalades. Ook gebruikt in kazen, soepen, peperkoek.- Likeuren (kummel)- Stimuleert de eetlust en bevordert de spijsvertering bij nerveuze mensen.
Schermbloemig zaad van de anijsfamilie, geproduceerd in Noord-Europa. De geur en smaak van karwij is scherp en licht bitter. Ze voegen een citroenachtige noot toe aan fruit en groenten. Karwij wordt vaak verward met komijn.- Culinair: Aanbevolen combinaties: ui, knoflook, cayennepeper, zuurkool, kazen, komkommersalades. Ook gebruikt in kazen, soepen, peperkoek.- Likeuren (kummel)- Stimuleert de eetlust en bevordert de spijsvertering bij nerveuze mensen.