Het is blijkbaar in de Nijlvallei dat deze schermbloem voor het eerst werd gekweekt, vijfduizend jaar geleden. Zijn cultuur heeft zich verspreid over het Midden-Oosten, naar China en Indonesië, en vervolgens door Afrika, heeft het zeeën overgestoken en is geland in Mexico en in heel Amerika. Basisingrediënt van chili con carne, maar ook Marokkaanse of Turkse keftas, Indiase massalas. Het komijnzaad wordt voor het malen vaak licht geroosterd.GEBRUIKSTIPS:kaas (munster), vis (schorpioenvis), komijnbrood. smaak groenten (kool ...) en peulvruchten.
Het is blijkbaar in de Nijlvallei dat deze schermbloem voor het eerst werd gekweekt, vijfduizend jaar geleden. Zijn cultuur heeft zich verspreid over het Midden-Oosten, naar China en Indonesië, en vervolgens door Afrika, heeft het zeeën overgestoken en is geland in Mexico en in heel Amerika. Basisingrediënt van chili con carne, maar ook Marokkaanse of Turkse keftas, Indiase massalas. Het komijnzaad wordt voor het malen vaak licht geroosterd.GEBRUIKSTIPS:kaas (munster), vis (schorpioenvis), komijnbrood. smaak groenten (kool ...) en peulvruchten.