-
Categories :
Voeding en Gezondheid
Seaveg Crispies: Clearspring's lichte en heerlijke biologische en vegan snack

Zeewier, dat vandaag in onze regio weinig wordt geconsumeerd, zou in de nabije toekomst een belangrijke bron van voedsel kunnen worden. Hoe verrassend het voor sommigen ook mag lijken, deze "zeegroenten" worden al eeuwenlang gebruikt als basisvoedsel in vele kuststreken van Japan, Korea en China, en ook in Ierland, Groot-Brittannië, Wales en Noorwegen.
Zeewier is niet alleen rijk aan voedingsstoffen, vegan en heerlijk, het is ook een duurzame voedselbron. Er is geen kunstmest, vruchtbare grond of zoet water nodig om het te kweken. Een echte aanwinst voor onze planeet!
Het merk Clearspring gelooft sterk in het potentieel en de toekomst van deze zeeplanten. Daarom biedt het sinds zijn oprichting in 1993 een assortiment zeewieren aan, waaronder wakame, arame en dulse. Een van de bekendste zeegroenten is Nori (Pyropia yezoensis). Dit is een eetbaar zeewier dat veel wordt gebruikt in de Japanse en Oost-Aziatische keuken, waaronder sushi en onigiri (rijstballetjes) in Japan.
Om het nog gemakkelijker te maken van zeewier te genieten, biedt Clearspring een reeks biologische zeewiersnacks (Seaveg Crispies), gemaakt van biologische nori. De gebruikte noribladeren worden gekweekt in het heldere water voor de kust van Zuid-Korea. Eenmaal geoogst en in vellen geperst, worden ze slechts enkele seconden gekookt om een lichte, smakelijke en handige snack te vormen.
De Seavegs Crispies van Clearspring bestaan uit een paar eenvoudige ingrediënten (nori, ongeraffineerd zeezout, biologische zonnebloemolie) en zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder chilipeper, gember, kurkuma en zwarte peper. Ze kunnen "gewoon" worden gegeten of worden gebruikt als garnering in soepen, salades, rijstgerechten of noedels.
De nori-sporen (zaadcellen) worden zorgvuldig op netten van geweven touw geplant en in ondiepe, kalme baaien opgehangen. De hoogte van elk net wordt zorgvuldig bepaald zodat het bij eb boven de waterspiegel blijft, zodat de groeiende nori maximaal zonlicht kunnen ontvangen, en onder de waterspiegel blijft bij vloed, zodat de planten regelmatig worden gewassen.
Tijdens de koudere maanden groeien de tere noriplanten tot ze het hele net bedekken. Aan het eind van de winter worden ze geoogst en aan land gebracht, waar ze worden gewassen, in fijne blaadjes gesneden en gedroogd.
Biologische certificering is een rigoureus proces waarbij aan de hoogste normen moet worden voldaan om te worden gecertificeerd. Voor zeewier gelden extra eisen omdat het in de oceaan wordt gekweekt en niet op het land.
Biologische zeewiercertificering vereist :
Opmerking: De door Vajra verstrekte informatie is louter voedingsadvies en is geen vervanging voor professioneel medisch advies!