
koemelk
Platte kaas 'le Lissé' 5 % VG (500 gr)(REF : 20830)
De oorsprong van Reblochon gaat terug tot de 13e eeuw in de valleien van de Haute-Savoie. In die tijd vroegen landeigenaren de boeren een vergoeding op basis van de hoeveelheid melk die ze op een dag produceerden. Op het moment van de inspectie paste de boer op ingenieuze wijze onvolledig melken toe om minder pacht te betalen. Zodra de inspecteur weg was, voerde hij een tweede melkbeurt uit. De melk die zo werd verkregen was waarschijnlijk niet erg overvloedig, maar wel erg rijk aan room, ideaal om kaas van te maken! Reblochon dankt zijn naam aan deze fraude, plaatselijk bekend als “Rebloche”, omdat het in plaatselijk dialect betekent dat de uiers van de koe een tweede keer worden dichtgeknepen. Sinds 1958 is Reblochon de Savoie erkend als Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB). Het productiegebied is beperkt tot de bergen van de Haute-Savoie en de Val d'Arly in de Savoie. De kaas heeft een dunne, geeloranje korst die bedekt is met een fijne witte mousse. De kaas is zacht en romig, wit tot ivoorkleurig, met een paar kleine gaatjes. De typische smaak doet denken aan room, met een vleugje hazelnoot. Slechts 3 koeienrassen mogen Reblochon melk produceren: Abondance, Montbéliarde en Tarine.
(REF : 20830)
(REF : 21405)
(REF : 20332)
(REF : 20371)
(REF : 27250)
(REF : 23950)
(REF : 26004)
(REF : 20377)
(REF : 23956)
(REF : 71902)
(REF : 23902)
(REF : 20369)
(REF : 27505)
(REF : 27506)
(REF : 21833)
(REF : 26900)
De oorsprong van Reblochon gaat terug tot de 13e eeuw in de valleien van de Haute-Savoie. In die tijd vroegen landeigenaren de boeren een vergoeding op basis van de hoeveelheid melk die ze op een dag produceerden. Op het moment van de inspectie paste de boer op ingenieuze wijze onvolledig melken toe om minder pacht te betalen. Zodra de inspecteur weg was, voerde hij een tweede melkbeurt uit. De melk die zo werd verkregen was waarschijnlijk niet erg overvloedig, maar wel erg rijk aan room, ideaal om kaas van te maken! Reblochon dankt zijn naam aan deze fraude, plaatselijk bekend als “Rebloche”, omdat het in plaatselijk dialect betekent dat de uiers van de koe een tweede keer worden dichtgeknepen. Sinds 1958 is Reblochon de Savoie erkend als Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB). Het productiegebied is beperkt tot de bergen van de Haute-Savoie en de Val d'Arly in de Savoie. De kaas heeft een dunne, geeloranje korst die bedekt is met een fijne witte mousse. De kaas is zacht en romig, wit tot ivoorkleurig, met een paar kleine gaatjes. De typische smaak doet denken aan room, met een vleugje hazelnoot. Slechts 3 koeienrassen mogen Reblochon melk produceren: Abondance, Montbéliarde en Tarine.