- Categories : Voeding en Gezondheid

Clearspring siropen: een alternatief voor geraffineerde suikers

Clearspring siropen: een alternatief voor geraffineerde suikers

De Clearspring stropen zijn een uitstekend alternatief voor geraffineerde suiker en andere zoetstoffen.Elk van de vijf smaken biedt een unieke zoetheid die de smaken van andere voedingsmiddelen en ingrediënten aanvult.  Ze kunnen worden gebruikt om warme dranken en gebakken voedsel te zoeten en worden vaak gebruikt als topping voor cakes, pannenkoeken en desserts. Stropen op basis van granen (rijst, gerst en haver) bieden een diepe smaak en een milde zoetheid. Dadel- en kokosbloesemstropen daarentegen zijn meer voor de genieters. Het complete assortiment van Clearspring biedt nu een heerlijke, biologische stroop voor elke smaak en elk recept.  

Voordelen

- Eén unieke ingrediënt

- Uitstekend alternatief voor geraffineerde suiker

- Herbruikbare verpakking zonder afval

- Biologisch en vegan

- Voor warme dranken, desserts en gebakken

De Clearspring siroop serie

Kokosbloesemstroop

Gemaakt van de nectar van de kokosbloesem, is deze heerlijke, donkere, zachte siroop een natuurlijke zoetstof met een vleugje karamel.

Rijstmoutstroop

Deze heerlijke amberkleurige siroop heeft een rijke, zachte smaak met een subtiele karamelsmaak. Gemaakt door het mouten van biologische graankorrels, behoudt het zijn natuurlijke zoetheid en kenmerken.

Dadelstroop

Deze heerlijk rijke en fruitige donkere siroop is gemaakt van 100% biologisch geteelde dadels.

Haverstroop

Deze zachte, bijna gekarameliseerde stroop wordt verkregen door de natuurlijke zoetheid van 100% biologische haver te extraheren.

Gerstmoutstroop

Deze heerlijke moutsiroop wordt gemaakt door de natuurlijke zoetheid van 100% biologische gerst te extraheren. Het is een uitstekend alternatief voor geraffineerde suiker en heeft een diepe, rijke en complexe smaak.

Hoe worden de biologische siropen gemaakt?

Malen

Vermaling van de grondstof waardoor een volledige traceerbaarheid van de ingrediënten mogelijk is.

Extractie

Het begint met het afbreken van de zetmeelmoleculen van hele granen* tot eenvoudigere, zoetere moleculen met behulp van natuurlijke, niet genetisch gemodificeerde enzymen, waaronder die in mout.  *De gangbare praktijk in de glucose-industrie is om alleen het zetmeel te gebruiken, niet de hele korrel. In het geval van onze dadelstroop en kokosbloesemsiroop wordt een pulp gevormd met water en verhit.

Filtratie

Filtratie van sappen zonder gebruik van conventionele technische en chemische middelen zoals zwavelzuur, natriumhydroxide, natriumcarbonaat en zonder demineralisatie of gebruik van zwaveldioxide. Hierdoor blijven voedingsstoffen, sporenelementen en specifieke kenmerken, zoals smaak en aroma van de grondstoffen, maximaal behouden.

Verdamping

Het sap wordt verhit om overtollig water te verwijderen, wat resulteert in een rijke, zoete siroop.

Verpakking

Verpakt in duurzame, afvalvrije potjes die ook herbruikbaar zijn.

Opmerking: De door Vajra verstrekte informatie is louter voedingsadvies en is geen vervanging voor professioneel medisch advies!