Bel'Terre: HET nieuwe assortiment in de zuivelschappen!

Bel'Terre: HET nieuwe assortiment in de zuivelschappen!

Staat de zuivelafdeling van je winkel ook vol met zuivelproducten? Maar hoe weet je welke het beste is? Wij hebben HET antwoord.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat de belangrijkste factoren die het koopgedrag van de consumenten beïnvloeden steun aan de lokale economie, bevordering van duurzame landbouw en korte distributiekanalen zijn. Ons nieuwe duurzame zuivelmerk Bel'Terre, voor het eerst verdeeld door Vajra & Delibio, is het perfecte antwoord op deze groeiende vraag.

Waarom voor Bel'Terre kiezen? 

Bel'Terre is HET nieuwe merk op de zuivelafdeling. Het bestaat uit verse volle en halfvolle melk, maar ook volle yoghurt en verse room met 30% V.G. - een assortiment dat in de toekomst nog verder zal uitbreiden! 

De Bel'Terre belofte: 

     ·  De authentieke smaak van verse melk; 

     ·  Een gegarandeerde prijs voor de melkboeren; 

     ·  Lokale en 100% BIO producten;

     ·  Garantie van een korte keten.

Deze belofte komt zelfs tot uiting in de naam: 'Bel' verwijst naar de oorsprong van de productent en 'Terre' naar de authenticiteit van het assortiment en de steun aan de boeren.

De keuze voor verse melk

De Belgische consument is gewend om UHT-melk te drinken, die een ultrahoge pasteurisatie ondergaat om enkele maanden op kamertemperatuur bewaard te kunnen worden. Bel'Terre koos om verschillende redenen voor gepasteuriseerde melk: 

     ·  Een korte pasteurisatie (op ongeveer 70°c gedurende 15 seconden), waardoor bacteriën worden geëlimineerd terwijl de meeste voedingsstoffen behouden blijven; 

     ·  Gekoelde opslag voor een vers gevoel bij elke slok;

     ·  Een authentieke smaak van boerderijmelk.

De verse melk in de Bel'Terre producten komt rechstreeks van biologische melkveebedrijven die aangesloten zijn bij de coöperatief Bioterroir*.

Bioterroir, quesako ? 

Bioterroir is een Belgische coöperatief die biologische melkveehouders verenigt en uitsluitend levert aan de lokale markt. Het doel is om de melk van de aangesloten melkveehouders te verzamelen en te verkopen tegen een stabiele en lonende prijs, om zo de duurzaamheid van hun activiteit te garanderen. 

* Mag worden aangevuld met melk van  de coöperatief BIOG in Luxemburg als er een tekort is aan melk van de coöperatief Bioterroir. 

Ça pourrait vous être utile…

Suggestions de produits Vajra pour réaliser cette recettes

Opmerking: De door Vajra verstrekte informatie is louter voedingsadvies en is geen vervanging voor professioneel medisch advies!