- Categories : Onze leveranciers , Over ons

Voorheen door Click Organic gedistribueerde merken verhuizen naar Vajra

Voorheen door Click Organic gedistribueerde merken verhuizen naar Vajra

Weer wat nieuws in ons gamma: sedert vandaag zijn de 9 merken die voorheen werden verdeeld door het familiebedrijf Click Organic beschikbaar in ons assortiment. Click Organic is een bio verdeler die al 38 jaar gespecialiseerd is in de import en distributie van biologische producten van Franse, Italiaanse en Griekse producenten. Patrick Bown, de oprichter van Click Organic, vond in Vajra de ideale partner om deze mooie samenwerkingen met deze ambachtelijke producenten verder te zetten.

Het assortiment bestaat uit biodynamische wijnen uit Frankrijk en Italië, oliën uit Italië, Frankrijk en Kreta, wilde kruiden uit de Garrigue, pasta uit Piemonte en zout van Ile de Ré. Hieronder vindt u een kort overzicht van deze nieuwe merken.

DE OLIËN

CRUDIGNO - Italië's nummer 1 in bio zaad- en vruchtenolie

Crudigno is een van de weinige Italiaanse biologische producenten die het hele productieproces van zijn oliën in eigen huis uitvoert, van het persen van de zaden tot de filtratie, en vervolgens de ontgeuring met lagedrukstoom, alles gebeurt "in house". Crudigno werkt in harmonie met de natuur en streeft ernaar zijn klanten producten van de hoogste kwaliteit aan te bieden. De olijfolie van eerste persing en de extra olijfolie van eerste persing worden dus uitsluitend verkregen door middel van koude extractiemethoden (temperatuur lager dan 27 graden) om alle organoleptische en voedingseigenschappen van het product te behouden. Het assortiment oliën wordt ook aangevuld met Italiaanse specialiteiten : pesto's en balsamico's.

CASTELINES - Een familiale oliemolen in hartje Provence

Le Moulin Castelas, gelegen in Les Baux de Provence, in het hart van het regionale natuurpark van de Alpilles, is een familiebedrijf van gepassioneerde en veeleisende olijventelers. Catherine en Jean-Benoît Hugues zijn beiden producent en molenaar. Hun passie voor smaak en hun knowhow hebben ertoe geleid dat zij 100% Franse olijfoliën produceren, die worden verkregen door middel van koude extractiemethoden en leiden tot heerlijke en zeer typische aroma's!  De vrucht van jarenlange reflectie en selectie op zoek naar het beste: de smaak, het karakter met respect voor de typiciteit en de identiteit van hun olijfbomen in de Vallée des Baux-de-Provence AOP.

BIOLEA - Kretenzische extra olijfolie rijk aan antioxidanten

Biolea is een familiebedrijf in de berggebieden van het eiland Kreta in Griekenland, gespecialiseerd in de ambachtelijke productie van koudgeperste biologische olijfolie. De olie wordt uitsluitend geproduceerd uit Coroneiki-olijven, ongefilterd en gebotteld op het landgoed. Hun olie is bijzonder goed voor de gezondheid dankzij de hoge concentratie antioxidanten. Het bevat tot 7x meer polyfenolen dan de gemiddelde olijfolie! Het merk streeft naar uitmuntendheid door innovatie en traditie te combineren, met rigoureus respect voor het milieu.

DE WIJNEN

CHATEAU ROMANIN - Uitzonderlijke AOP les Baux-de-Provence wijnen

Château Romanin, gelegen in het hart van een unieke natuurlijke omgeving, gebruikt sinds zijn oprichting in 1988 biodynamische technieken om de beste kwaliteit druiven te verkrijgen en uitzonderlijke wijnen aan te bieden. Afhankelijk van zijn ligging en de grondsoort (poreus, klei-kalksteen en steenachtig), laat elke wijngaard van het domein zijn bijzonderheid en zijn troeven gelden, in interactie met de natuurelementen en de sterren, met nauwgezetheid en voortdurende aandacht bewerkt door het team van Château Romanin. Naarmate de seizoenen verstrijken, worden de beste druiventrossen gerespecteerd in hun evolutie, met inachtneming van strenge specificaties, wat ruime, luchtige wijnen oplevert, verrijkt door assemblages, alles in frisheid en evenwicht.

LA RAIA - Biodynamische DOCG wijn uit Piemonte

La Raia is een biodynamisch landgoed gelegen in het hart van de Piemontese heuvels van Gavi. Het gebied kent een rijke en historische wijnbouwtraditie, dankzij een uniek microklimaat dat de rijping van de druiven en de productie van uitzonderlijke biodynamische rode en witte wijnen bevordert. Het landgoed beslaat meer dan 180 hectare, waarvan 45 hectare beplant met wijnstokken, ook met het doel het ecosysteem te beschermen en te verbeteren.

TENUTA DEL MELO - Gavi & Barbera

Tenuta del Melo bestaat uit 15 hectare jonge wijngaarden op een uitstekende locatie in het hart van de Gavi heuvels. De wijnstokken groeien op de voor dit gebied typische mergel en minerale bodem en worden biodynamisch geteeld. De vruchtbaarheid van de bodem wordt versterkt door het gebruik van gefermenteerde mest, mineralen en kruiden om de voeding en de kwaliteit van de druiven te verbeteren in harmonie met de ritmes en cycli van de natuur. Tenuta del Melo produceert een uiterst fijne Gavi d.o.c.g. en een Barbera d.o.c. uit Piemonte die gekenmerkt wordt door een buitengewone openhartigheid. Beide wijnen zijn Demeter gecertificeerd.

WILDE KRUIDEN

FLORE EN THYM - Aromatische en geneeskrachtige wilde kruiden van de Garrigues

“Flore en Thym” biedt een breed assortiment biologische wilde planten die op traditionele wijze en met respect voor het natuurlijk evenwicht met de hand worden geoogst in de struikgewassen van Zuid-Frankrijk. De vers geplukte planten worden teruggebracht naar de werkplaats en in een droger geplaatst waar ze bij een lage temperatuur (niet meer dan 40°C) worden gedroogd om te voorkomen dat de aromatische kwaliteit en het gehalte aan actieve bestanddelen van de planten worden aangetast.

PASTA

PASTA D'ALBA - Heerlijke ambachtelijke pasta van Piemonte

Sinds 2006 biedt Pasta d'Alba een breed assortiment handgemaakte deegwaren aan. De pasta wordt met de hand gemaakt van hoogwaardig biologisch fijn meel (speciaal, volkoren, glutenvrij, peulvruchten), gedurende meer dan 20 uur bij lage temperatuur gedroogd en volgens de traditie in brons getrokken. Het gebruikte meel komt van lokale molens, met een voorkeur voor oude graansoorten en lokale variëteiten.

ZEEZOUT

PICK SEL - Ambachtelijke zoutproducent van Ile de Ré

In het hart van de zoutpannen van La Couarde sur Mer, in een unieke natuurlijke omgeving, de vrucht van de oceaan, de zon en de wind, werkt Romain Pédurant, een gepassioneerde zoutproducent. Met een echte knowhow oogst hij zijn zout op een ambachtelijke manier zonder enige mechanisatie: met de hand, met hetzelfde gereedschap dat al eeuwen wordt gebruikt, om het vervolgens te drogen en in zakken te doen; zo biedt hij een 100% natuurlijk, ongeraffineerd, onbehandeld en additievenvrij product onder het label Nature & Progrès!

Opmerking: De door Vajra verstrekte informatie is louter voedingsadvies en is geen vervanging voor professioneel medisch advies!