Zwarte bonen worden weinig gebruikt in onze streken, maar vormen het basisvoeding in Mexico en Brazilië. Ze bezitten een zachte smaak en zijn zeer rijk aan plantaardige eiwitten en aan vezels en worden daarom vaak gebruikt als vleesvervanger. Verder zijn ze rijk aan antioxidanten, vitamine B1 en B11 en magnesium. Lekker in salades en pasta of in typische Zuid-Amerikaanse gerechten zoals Braziliaanse Feijoda of Chileense Chili.RECEPT:Week 250gr zwarte bonen gedurende een nacht. Afgieten en overgieten met koud water in een kookpot met 2 laurierblaadjes, aan de kook brengen en laten sudderen op een zacht vuurtje. Na een uur gehakte ui, olijfolie, zoete paprika, 1 teentje look en kokend water, indien nodig, toevoegen. Laat nog een uur op een zacht vuurtje pruttelen. Zouten op het eind van de kooktijd.
Ingrediënten
zwarte bonen
Herkomst van het product
Herkomst van de ingredienten :
16 andere producten in dezelfde categorie:
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
VOLLE BASMATI RIJST
- 5 kg
Volle basmatirijst uit Pakistan. Een geparfumeerde rijst, uniek en ideaal om met curry op te dienen. Breng 2 koppen water aan de kook. Giet hierin...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
KASHA "GEROOSTERDE BOEKWEIT"
- 5 kg
Kasha is geroosterde boekweit, lekker om zo te eten of gemengd in yoghurt of muesli of bij de warme maaltijd ter vervanging van andere granen....
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
BELGISCHE GROENE LINZEN
- 20 kg
Linzen zijn zeer interessante peulvruchten. Ze zijn rijk aan eiwitten en vezels, evenals aan mineralen en oligo-elementen (fosfor, ijzer, mangaan,...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
SOJAVEZELS GROF
- 10 kg
Soja bevat de voor het lichaam noodzakelijke vitamine E, nodig voor de celstructuur, en vitaminen van de B groep (B1, B6, B9 en biotine) die nodig...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
ROGGE demeter
- 5 kg
Rogge bevat minder gluten dan tarwe, is rijk aan vitamine B1 en biedt een evenwichtige samenstelling van de aminozuren.Was 150gr rogge in koud...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
SPLITERWTEN
- 5 kg
Spliterwten een variëteit van grote ronde erwtjes. Geoogst bij volle rijpheid worden ze gedroogd en scheiden ze zich in twee bij het pellen,...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
GELE SOJA
- 5 kg
Soja bevat de voor het lichaam noodzakelijke vitamine E, nodig voor de celstructuur, en vitaminen van de B groep (B1, B6, B9 en biotine) die nodig...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
"POP CORN" MAIS
- 25 kg
Pop corn maïs is een kleinere maïs variëteit.MAIS POPCORNEen beetje Vajra zonnebloemolie opwarmen in een kookpot, hierbij de mais popcorn in één...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
DUO VAN LINZEN
- 5 kg
Linzen, toebehorend aan de familie peulvruchten, zijn gedroogde zaden afkomstig van peulplanten.Ideaal in soepgerechten, puree of dahl (Indiase...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
WITTE BASMATI RIJST demeter
- 25 kg
Witte Indische basmatirijst. Een geparfumeerde rijst, uniek en ideaal om met curry op te dienen. Breng 2 koppen water aan de kook. Giet hierin 1...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
TARWE demeter
- 5 kg
Tarwe of zachte tarwe, zo koken of fijnmalen om een uitstekende bloem voor brood te verkijgen.
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
DUO VAN BELGISCHE QUINOA
- 5 kg
Een mengeling van witte en rode quinoa. Rode quinoa heeft een meer uitgesproken smaak en een aroma van hazelnoot. Oorsprong: België.
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
WITTE JASMIJN RIJST
- 5 kg
Rijst met een lange korrel, iets groter dan de basmatirijst, sterk geparfumeerd.Thailands recept : kook 1 kop water met 1 kop kokosmelk en zout....
Zwarte bonen worden weinig gebruikt in onze streken, maar vormen het basisvoeding in Mexico en Brazilië. Ze bezitten een zachte smaak en zijn zeer rijk aan plantaardige eiwitten en aan vezels en worden daarom vaak gebruikt als vleesvervanger. Verder zijn ze rijk aan antioxidanten, vitamine B1 en B11 en magnesium. Lekker in salades en pasta of in typische Zuid-Amerikaanse gerechten zoals Braziliaanse Feijoda of Chileense Chili.RECEPT:Week 250gr zwarte bonen gedurende een nacht. Afgieten en overgieten met koud water in een kookpot met 2 laurierblaadjes, aan de kook brengen en laten sudderen op een zacht vuurtje. Na een uur gehakte ui, olijfolie, zoete paprika, 1 teentje look en kokend water, indien nodig, toevoegen. Laat nog een uur op een zacht vuurtje pruttelen. Zouten op het eind van de kooktijd.