ZWARTE LINZEN BELUGA
- 25 kg
Linzen zijn zeer interessante peulvruchten. Ze zijn rijk aan eiwitten en vezels, evenals aan mineralen en oligo-elementen (fosfor, ijzer, mangaan, koper, foliumzuur, zink). Ze zijn meer verteerbaar dan andere peulvruchten en hebben een kortere kooktijd. Rijk aan lysine vullen ze granen goed aan, ze verbeteren het evenwicht van een maaltijd op basis van granen en groenten.Zwarte linzen zijn klein en glad en hebben een fijne hazelnotensmaak.In een kookpot 1 ui in olijfolie laten garen en hierbij 250gr beluga linzen koken in 2 ½ hun volume aan koud water met een blad laurier en thijm. Laat ongeveer 35 minuten op een zacht vuur sudderen. Voeg 1 snuifje grof zout toe in het midden van de kooktijd. Bestrooien met vers gehakte peterselie alvorens op te dienen.
Ingrediënten
zwarte linzen
Herkomst van het product
Herkomst van de ingredienten :
Herkomst van het bedrijf :
16 andere producten in dezelfde categorie:
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
WITTE BASMATI RIJST
- 5 kg
Witte basmatirijst uit Pakistan. Een geparfumeerde rijst, uniek en ideaal om met curry op te dienen. Breng 2 koppen water aan de kook. Giet hierin...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
RIJST & MAIS COUSCOUS
- 5 kg
Couscous van rijst en maïs. Tot meel gemalen, daarna bevochtigd. Rijst en maïs geven een uitstekende couscous die geen gluten bevat.Basisrecept :1...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
KIKKERERWTEN - LINZENCOUSCOUS
- 5 kg
Deze 100% peulvruchten couscous is gemaakt van enkel het meel van kikkererwten en koraallinzen. Een nieuwe en unieke smaak. Rijk aan vezels en...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
KIKKERERWTEN demeter
- 5 kg
Het biodynamische keurmerk Demeter staat voor de puurste vorm van landbouw. Biodynamische telers koesteren de natuurlijke bodemvruchtbaarheid van...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
SPELTCOUSCOUS
- 20 kg
Rijk aan vitaminen en mineralen is deze couscous gemakkelijk te verteren. Mensen gevoelig voor gluten verdragen beter deze van spelt dan die van...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
GROENE SOJA
- 25 kg
Groene soja wordt voornamelijk gekiemd geconsumeerd maar kan ook gekookt gegeten worden samen met rijst en groenten bijvoorbeeld. Hij is zeer rijk...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
CARNAROLI RIJST (RISOTTO)
- 25 kg
Carnaroli rijst is de koning der rijst voor risotto, een rijst van uitzonderlijke kwaliteit met grote en sappige korrels.Carnaroli rijst garandeert...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
ZWARTE BONEN HOKKAIDO
- 30 kg
Zwarte bonen van Japan zijn eigenlijk zwarte en felle sojabonen. Ze groeien in de vruchtbare en vulkanische grond van het eiland Hokkaido en zijn...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
VOLLE RONDE RIJST
- 5 kg
Ronde Bio rijst uit Italië, rijk aan mineralen en vezels. Het is een basisingredient in de biokeuken, men kan het in vele recepten gebruiken.recept...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
AMARANT
- 25 kg
Amarant, van oorsprong Latijns-Amerikaans, is verwant aan granen en wordt als zodanig gegeten. Rijk aan eiwitten en glutenvrij.Giet 300gr amaranth...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
JAPANSE AZUKI HOKKAIDO BONEN
- 5 kg
Dankzij de vruchtbare vulkanische aarde van het eiland Hokkaido zijn de azuki bonen afkomstig van deze streek groter, zoeter en beter dan de andere...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
BOEKWEIT GEPELD
- 25 kg
Traditioneel wordt boekweit in Oost Europa en Azië gegeten. Met zijn smaak van hazelnoot is boekweit zeer voedzaam. Hij is rijk aan eiwitten, aan...
Linzen zijn zeer interessante peulvruchten. Ze zijn rijk aan eiwitten en vezels, evenals aan mineralen en oligo-elementen (fosfor, ijzer, mangaan, koper, foliumzuur, zink). Ze zijn meer verteerbaar dan andere peulvruchten en hebben een kortere kooktijd. Rijk aan lysine vullen ze granen goed aan, ze verbeteren het evenwicht van een maaltijd op basis van granen en groenten.Zwarte linzen zijn klein en glad en hebben een fijne hazelnotensmaak.In een kookpot 1 ui in olijfolie laten garen en hierbij 250gr beluga linzen koken in 2 ½ hun volume aan koud water met een blad laurier en thijm. Laat ongeveer 35 minuten op een zacht vuur sudderen. Voeg 1 snuifje grof zout toe in het midden van de kooktijd. Bestrooien met vers gehakte peterselie alvorens op te dienen.