gezondheids-en-welzijnsvoeding
EDELGISTVLOKKEN - 100 gr(REF : BRFLN1)
Een van de rijkste delen van tarwe zijn de zemelen. Ze zijn een bron van verschillende mineralen en oligo-elementen (fosfor, mangaan, magnesium, zink, selenium en koper) en ook van vitaminen (B1, B3, B6 en E). Tarwezemelen zijn ook een uitstekende bron van vezels, zo verbeteren ze de darmtransit. Tarwezemelen worden op talrijke wijzen gebruikt: bestrooid in een yoghurt, een fruitmoes, een soep... Ze kunnen ook bijgevoegd worden aan het deeg om brood, gebak, koekjes en taart te maken, of in plantaardige burgers. Tarwezemelen kunnen over granen worden gestrooid, gemengd met vruchtensap, toegevoegd aan koekjes, cakes, muffins en brood, maar ook als paneermiddel om te frituren. Ze worden aangeraden voor hun laxerende werking : tarwezemelen bevatten cellenvezels die de darmtransit helpen verbeteren.
(REF : BRFLN1)
(REF : SAV4)
(REF : PAJUSL)
(REF : PSY4)
(REF : LEVO4)
(REF : TSKO1)
(REF : PAGEL5)
(REF : PAJUS5)
(REF : DMSAV4)
(REF : BACL)
(REF : PAGELL)