Een mes van uitzonderlijke kwaliteit.Dit traditionele Japanse mes (met een scherpe punt en een elegante afwerking) ligt gemakkelijk en natuurlijk in de hand dankzij het lichte houten heft en het snijdt alles dankzij het stalen lemmet en de roestvrijstalen coating net boven het altijd scherpe lemmet. De enige voorwaarde om dit mes in goede staat te houden, is het steeds goed te behandelen: na elke snede grondig schoonmaken met koud water en onmiddellijk afdrogen om te voorkomen dat de snijkant roest.Santoku betekent letterlijk "drie functies": snijden, hakken en in blokjes snijden.De Santoku is een veelzijdig mes dat zeer geschikt is voor het snijden van alle soorten rauw vlees, maar het relatief rechte profiel en brede lemmet maken het tot een van de beste messen voor het snijden van groenten en kruiden.BELANGRIJKE OPMERKINGEN: ALLEEN gebruiken op een houten of plastic snijplank. Gebruik messen niet voor andere doeleinden dan voedselbereiding. ALLEEN VOOR CULINAIR GEBRUIK.