Gruyère wordt gemaakt met biologische melk van boerderijen die de richtlijnen van BIO-Suisse nauwgezet naleven. Hij wordt gemaakt volgens een traditioneel recept en rijpt minimaal 5 maanden in vochtige kelders op vurenhouten planken. Deze beroemde harde kaas wordt al eeuwenlang geproduceerd in dorpskaasmakerijen rond het stadje Gruyères (in het westen van Zwitserland). Sinds 2001 is de kaas beschermd door een BOB. De fruitige smaak wordt ondersteund door een zoute noot die varieert met het rijpingsproces.
Gruyère wordt gemaakt met biologische melk van boerderijen die de richtlijnen van BIO-Suisse nauwgezet naleven. Hij wordt gemaakt volgens een traditioneel recept en rijpt minimaal 5 maanden in vochtige kelders op vurenhouten planken. Deze beroemde harde kaas wordt al eeuwenlang geproduceerd in dorpskaasmakerijen rond het stadje Gruyères (in het westen van Zwitserland). Sinds 2001 is de kaas beschermd door een BOB. De fruitige smaak wordt ondersteund door een zoute noot die varieert met het rijpingsproces.