
kaas
Emmental bloc (+/- 3,2 kg)(REF : 21810)
Deze historische kaas uit de Haute-Savoie wordt gemaakt van zachte rauwe melk en rijpt 21 dagen. Hij dankt zijn naam aan een oude lokale traditie waarbij boeren belasting moesten betalen op basis van het aantal liters melk dat ze produceerden. Als de inspecteur langs kwam na een onvolledige melkbeurt, deed de boer een tweede melkbeurt (in plaatselijk dialect: “Rebloch”). Door deze kleine melkbeurt konden kleinere kazen worden gemaakt. De kaas kan het hele jaar door worden gegeten (met meer smaak van april tot september), op een schotel, onderweg, warm of natuurlijk in Tartiflette.
(REF : 21810)
(REF : 21015)
(REF : 73852)
(REF : 20316)
(REF : 22012)
(REF : 21036)
(REF : 30177)
(REF : 21431)
(REF : 21428)
(REF : 21071)
(REF : 73450)
(REF : 21434)
(REF : 20369)
(REF : 26721)
(REF : 20372)
(REF : 20412)
Deze historische kaas uit de Haute-Savoie wordt gemaakt van zachte rauwe melk en rijpt 21 dagen. Hij dankt zijn naam aan een oude lokale traditie waarbij boeren belasting moesten betalen op basis van het aantal liters melk dat ze produceerden. Als de inspecteur langs kwam na een onvolledige melkbeurt, deed de boer een tweede melkbeurt (in plaatselijk dialect: “Rebloch”). Door deze kleine melkbeurt konden kleinere kazen worden gemaakt. De kaas kan het hele jaar door worden gegeten (met meer smaak van april tot september), op een schotel, onderweg, warm of natuurlijk in Tartiflette.