Sencha is een lichte en verfrissende groene thee die in Kyoto is klaargemaakt met de eerste tedere bladeren van het seizoen, geplukt aan het einde van de lente als ze de meeste smaak hebben. Binnen 24 uur na de pluk worden de blaadjes zachtjes gestoomd, gerold en dan gekoeld. Onmiddellijk nadien worden ze verpakt om hun frisse geur te verzegelen. Groene thee bevat vitamine C en 6 keer meer antioxidanten dan zwarte thee. Groene thee zou cardiovasculaire aandoeningen helpen voorkomen, het suikergehalte in het bloed reguleren, de bloeddruk verlagen, gewichtsverlies vergemakkelijken en verkoudheid en griep bestrijden.Bereiding van groene thee: Heet water overgieten (75 à 80°C) en laten trekken gedurende 2 à 3 minuten. Voor de ongeduldigen: teneinde de theeblaadjes niet te verbranden, en om de thee sneller te kunnen drinken: eerst met koud water bedekken en dan kokend water erovergieten. Best met bronwater of gefilterd water om de aromas ten volle vrij te laten. (bron: Les Jardins de Gaïa)