Boekweit is het mineraalrijke graan van de Oostbloklanden. Boekweit is een uitstekende bron van mineralen en vitaminen. Bevat de acht essentiële aminozuren, evenals veel magnesium en calcium.Het is een glutenvrij meel die bij het bakken niet rijst, bruin/grijs van kleur, met een zachte en licht bittere specifieke smaak. Toegevoegd aan tarwemeel kan men er koekjes, blinis, noedels en pannenkoeken mee maken.Appelpannenkoeken : 50gr boekweitmeel, 50gr speltmeel, 100ml melk, 1 eetlepel honing, 8 gr gist, 1 ei, 25 gr gesmolten boter. Meng en bak in een ingeoliede pan. Schijfjes appel 5 minuten stoven in 25gr boter, voeg 3 lepels cider toe, 2 lepels honing en laat 10 minuten inkoken op zacht vuur. Over de pannekoeken gieten.
Boekweit is het mineraalrijke graan van de Oostbloklanden. Boekweit is een uitstekende bron van mineralen en vitaminen. Bevat de acht essentiële aminozuren, evenals veel magnesium en calcium.Het is een glutenvrij meel die bij het bakken niet rijst, bruin/grijs van kleur, met een zachte en licht bittere specifieke smaak. Toegevoegd aan tarwemeel kan men er koekjes, blinis, noedels en pannenkoeken mee maken.Appelpannenkoeken : 50gr boekweitmeel, 50gr speltmeel, 100ml melk, 1 eetlepel honing, 8 gr gist, 1 ei, 25 gr gesmolten boter. Meng en bak in een ingeoliede pan. Schijfjes appel 5 minuten stoven in 25gr boter, voeg 3 lepels cider toe, 2 lepels honing en laat 10 minuten inkoken op zacht vuur. Over de pannekoeken gieten.