Chinese steranijs of steranijs is de vrucht van een groenblijvende tropische boom van de familie Illiciaceae die voorkomt in Zuid-China. Steranijs wordt ook geproduceerd in Vietnam, Cambodja, Laos, Japan en de Filippijnen.TRADITIONEEL GEBRUIK:Steranijs is een krachtiger kruid dan groene anijs. Steranijs heeft maag- en windafdrijvend eigenschappen.Gebruikt als een infusie, verwijdert een opgeblazen gevoel en vermindert gasvorming.INFUSIE:Eén bloem per kopje
Ingrediënten
Anisum Stellatum
Herkomst van het product
Herkomst van het bedrijf :
16 andere producten in dezelfde categorie:
specerijen-kruiden-en-planten
SOEP KRUIDEN
- 40 gr
Samenstelling: tomaat, ui, zaad koriander, Spaanse peper, kurkuma, wilde knoflook, korianderblad, lavas, gember.Gebruik: voeg 1 tot 2 theelepels...
specerijen-kruiden-en-planten
ZOETE MUNTBLAD
- 40 gr
OMSCHRIJVING: sterke plant met mooi groene puntige blaadjesTRADITIONEEL GEBRUIK: tonisch, stimulerend, anti-kramp.BEREIDINGSWIJZE: infusie: 5à 8...
specerijen-kruiden-en-planten
KNOFLOOKGRIES
- 45 gr
Basiskruiderij in de keuken overal ter wereld. Brengt talloze gerechten op smaak, past bij vlees, wild en vis. Gaat goed samen met allerlei soorten...
specerijen-kruiden-en-planten
NAVULVERPAKKING GEMBER GEMALEN
- 100 gr
Het is een tropische kruidachtige plant met lange, zeer geurige bladeren. Vanaf de hoogte van 1,50 m heeft gember een bijzonder zonnige ligging en...
specerijen-kruiden-en-planten
ZOETE PAPRIKA
- 40 gr
Paprika is een peper die niet pikant is. Het is vaak in de vorm van een licht kruidig rood poeder. Het wordt veel gebruikt in Spanje en de Balkan....
specerijen-kruiden-en-planten
5 AROMA'S MENGELING
- 35 gr
Traditionele mix voor oosterse gerechten. De mix wordt gebruikt in je korte bouillons, grills, vis, vulling.Samenstelling: Venkel, kruidnagel,...
specerijen-kruiden-en-planten
DASLOOK
- 16 gr
Suggestie: vlees, yoghurtsaus of platte kaas. Gearomatiseerde olie: in 50 cl olie, 2 soeplepels daslook en een koffielepel zout toevoegen. Enkele...
specerijen-kruiden-en-planten
VENKELZAAD
- 30 gr
Smaak leunt dicht aan bij die van anijs, minder zoet, met een lichte kamferachtige noot. Kan gebruikt worden voor kazen, soepen, salades,...
specerijen-kruiden-en-planten
SALADE KRUIDEN
- 20 gr
Saladekruiden - Meng in vinaigrettes en laat enkele minuten rusten.
specerijen-kruiden-en-planten
NAVULVERPAKKING DASLOOK
- 45 gr
Wilde bosknoflook met een minder uitgesproken smaak dan gewone knoflook. Te gebruiken als smaakmaker voor vlees, yoghurtsauzen of kwark....
specerijen-kruiden-en-planten
ARTISJOK BLAADJES
- 50 gr
OMSCHRIJVING: blade van de gekende groente waarvan de bloem nog niet geopend is.TRADITIONEEL GEBRUIK: 1° Lever- en galblaasstimulerend...
specerijen-kruiden-en-planten
DENNENKNOP
- 25 gr
OMSCHIRIJVING: rijk aan geurend hars, geoogst in de lente, voor het opengaan.TRADITIONEEL GEBRUIK: 1. goed voor luchtwegen bij verkoudheden....
specerijen-kruiden-en-planten
DILLEBLAD
- 15 gr
Suggestie: vis, marinade, court-bouillon, Noord-Europese keuken, Russische keuken.
specerijen-kruiden-en-planten
GRILL KRUIDEN zonder zout
- 40 gr
suggesties: marinades: 1 soeplepel mengeling in 5 soeplepels olijfolie. Laat het vlees hierin marineren gedurende verscheidene uren. BBQ saus:...
Chinese steranijs of steranijs is de vrucht van een groenblijvende tropische boom van de familie Illiciaceae die voorkomt in Zuid-China. Steranijs wordt ook geproduceerd in Vietnam, Cambodja, Laos, Japan en de Filippijnen.TRADITIONEEL GEBRUIK:Steranijs is een krachtiger kruid dan groene anijs. Steranijs heeft maag- en windafdrijvend eigenschappen.Gebruikt als een infusie, verwijdert een opgeblazen gevoel en vermindert gasvorming.INFUSIE:Eén bloem per kopje