Rode nierbonen maken deel uit van de traditionele voeding van talrijke mensen doorheen de wereld. Ze hebben hun naam te danken aan hun vorm en zijn een belangrijke bron van plantaardige eiwitten en voedingsvezels en hebben een hoog potassiumgehalte. Ze zijn geliefd bij vegetariërs en behouden hun stevigheid na het koken. Lekker in salades, soepen, chili, pasta's en stoofschotels.RECEPT:Week 250gr bonen gedurende een nacht. Afgieten en overgieten met 3x hun volume aan koud water, koken op klein vuur gedurende 2u. Snijd 1 ui, 2 tomaten, 1 knoflookteentje en stoof dit in een beetje olijfolie. Wanneer de groenten gaar gestoofd zijn, de geweekte rode bonen en hun kookvocht toevoegen, paprika en zout toevoegen en nog 1/2u koken. Met gehakte peterselie bestrooien.
Ingrediënten
rode nierbonen
Herkomst van het product
Herkomst van de ingredienten :
16 andere producten in dezelfde categorie:
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
SOJAVEZELS GROF
- 10 kg
Soja bevat de voor het lichaam noodzakelijke vitamine E, nodig voor de celstructuur, en vitaminen van de B groep (B1, B6, B9 en biotine) die nodig...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
PENNE BOEKWEIT
- 5 kg
Pasta van boekweitmeel; Boekweitmeel wordt veelal gebruikt als alternatief voor tarwe omdat het glutenvrij is.
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
KORAALLINZEN
- 25 kg
Linzen zijn zeer interessante peulvruchten. Ze zijn rijk aan eiwitten en vezels, evenals aan mineralen en oligo-elementen (fosfor, ijzer, mangaan,...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
DUO VAN BELGISCHE QUINOA
- 5 kg
Een mengeling van witte en rode quinoa. Rode quinoa heeft een meer uitgesproken smaak en een aroma van hazelnoot. Oorsprong: België.
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
ROGGE demeter
- 5 kg
Rogge bevat minder gluten dan tarwe, is rijk aan vitamine B1 en biedt een evenwichtige samenstelling van de aminozuren.Was 150gr rogge in koud...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
VOORGEKOOKT RIJSTMEEL
- 3 kg
Een fijn vol rijstmeel gestoomd om het gemakkelijker opneembaar en verteerbaar te maken voor het lichaam. Men kan het gebruiken om sauzen en soepen...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
CARNAROLI RIJST (RISOTTO)
- 25 kg
Carnaroli rijst is de koning der rijst voor risotto, een rijst van uitzonderlijke kwaliteit met grote en sappige korrels.Carnaroli rijst garandeert...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
KLEINE SPELT demeter
- 25 kg
Kleine spelt wordt in de Haute Provence verbouwd volgens een streng lastenboek. Natuurlijk rijk aan lipiden, protiden en koolhydraten is kleine...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
WITTE LANGE RIJST
- 5 kg
Witte lange rijst uit Italië. Thailands recept: kook 1 kop water met 1 kop kokosmelk en zout. Voeg hierbij 1 kop rijst en kook 15 minuten op zeer...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
BOEKWEIT
- 5 kg
Zeer licht verteerbaar, glutenvrij. Boekweit is een uitstekende bron van mineralen en vitaminen. Bevat de acht essentiële aminozuren, evenals veel...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
CARNAROLI RIJST (RISOTTO)
- 5 kg
Carnaroli rijst is de koning der rijst voor risotto, een rijst van uitzonderlijke kwaliteit met grote en sappige korrels. Carnaroli rijst...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
BULGUR
- 5 kg
Bulgur is ontkiemde tarwe die gestoomd, in open lucht gedroogd en fijngestampt wordt. Deze behandeling laat toe dat het zetmeel omgezet wordt in...
Rode nierbonen maken deel uit van de traditionele voeding van talrijke mensen doorheen de wereld. Ze hebben hun naam te danken aan hun vorm en zijn een belangrijke bron van plantaardige eiwitten en voedingsvezels en hebben een hoog potassiumgehalte. Ze zijn geliefd bij vegetariërs en behouden hun stevigheid na het koken. Lekker in salades, soepen, chili, pasta's en stoofschotels.RECEPT:Week 250gr bonen gedurende een nacht. Afgieten en overgieten met 3x hun volume aan koud water, koken op klein vuur gedurende 2u. Snijd 1 ui, 2 tomaten, 1 knoflookteentje en stoof dit in een beetje olijfolie. Wanneer de groenten gaar gestoofd zijn, de geweekte rode bonen en hun kookvocht toevoegen, paprika en zout toevoegen en nog 1/2u koken. Met gehakte peterselie bestrooien.