KLEINE SPELT demeter
- 25 kg
Kleine spelt wordt in de Haute Provence verbouwd volgens een streng lastenboek. Natuurlijk rijk aan lipiden, protiden en koolhydraten is kleine spelt een graansoort met een hoge energetische waarde. Zeer rijk aan vezels is kleine spelt een gemakkelijk te verteren graan. Dit graan onderscheidt zich ook door zijn laag glutengehalte en zijn evenwichtige samenstelling in mineralen (magnesium en fosfor) alsmede zijn rijkdom aan eiwitten. Kleine spelt bevat ook lysine, een essentieel aminozuur.Hogere voedingswaarden dan gewone spelt, rijk aan magnesium, fosfor en calcium (100gr granen bevatten evenveel calcium als 2 glazen melk), en 8 essentiële aminozuren. Een nacht weken, afgieten en 30 minuten afgedekt koken in 2 maal zijn volume water. Het water niet laten verdampen ! Van het vuur nemen en opfrissen met koud water. In salade verwerken.
Ingrediënten
Demeter kleine spelt
Herkomst van het product
Herkomst van de ingredienten :
Herkomst van het bedrijf :
16 andere producten in dezelfde categorie:
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
4 GRANENCOUSCOUS
- 5 kg
Moderne tarwecouscous verliest meer en meer zijn smaak door de hybridisering en de standaardisering. Wij stellen voor om het gemak van de couscous...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
AMARANT
- 25 kg
Amarant, van oorsprong Latijns-Amerikaans, is verwant aan granen en wordt als zodanig gegeten. Rijk aan eiwitten en glutenvrij.Giet 300gr amaranth...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
HALFVOLLE RONDE RIJST
- 25 kg
Bio halfvolle rijst is voedzaam en rijk aan mineralen maar bevat minder vezels dan bruine rijst, wat het lichter verteerbaar maakt voor mensen met...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
DUO VAN BELGISCHE QUINOA
- 25 kg
Een mengeling van witte en rode quinoa. Rode quinoa heeft een meer uitgesproken smaak en een aroma van hazelnoot. Oorsprong: België.
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
RODE KERALA RIJST
- 25 kg
Rode rijst , afkomstig van gecontroleerde biologische landbouw. Zeer goede kwaliteit om te koken: zachte structuur en niet klevend. De rijst wordt...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
RISONE (ORZO) TARWE WIT
- 5 kg
Eerder gekend onder de naam orzo in Griekenland, risoni wordt vaak gebruikt in de Italiaanse keuken.
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
COUSCOUS
- 20 kg
Tarwe tot meel gemalen en dan bevochtigd geeft couscous. Het is een typisch Berbers gerecht, geliefd in talrijke landen.
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
SPLITERWTEN
- 5 kg
Spliterwten een variëteit van grote ronde erwtjes. Geoogst bij volle rijpheid worden ze gedroogd en scheiden ze zich in twee bij het pellen,...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
SPELTCOUSCOUS
- 5 kg
Rijk aan vitaminen en mineralen is deze couscous gemakkelijk te verteren. Mensen gevoelig voor gluten verdragen beter deze van spelt dan die van...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
VOLLE RONDE RIJST
- 5 kg
Ronde Bio rijst uit Italië, rijk aan mineralen en vezels. Het is een basisingredient in de biokeuken, men kan het in vele recepten gebruiken.recept...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
WITTE RONDE RIJST
- 5 kg
Witte ronde rijst is minder voedzaam dan volle of halfvolle rijst maar hij is ideaal voor mensen die vezels niet goed kunnen verdragen. Men kan er...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
ZWARTE BONEN
- 25 kg
Zwarte bonen worden weinig gebruikt in onze streken, maar vormen het basisvoeding in Mexico en Brazilië. Ze bezitten een zachte smaak en zijn zeer...
Kleine spelt wordt in de Haute Provence verbouwd volgens een streng lastenboek. Natuurlijk rijk aan lipiden, protiden en koolhydraten is kleine spelt een graansoort met een hoge energetische waarde. Zeer rijk aan vezels is kleine spelt een gemakkelijk te verteren graan. Dit graan onderscheidt zich ook door zijn laag glutengehalte en zijn evenwichtige samenstelling in mineralen (magnesium en fosfor) alsmede zijn rijkdom aan eiwitten. Kleine spelt bevat ook lysine, een essentieel aminozuur.Hogere voedingswaarden dan gewone spelt, rijk aan magnesium, fosfor en calcium (100gr granen bevatten evenveel calcium als 2 glazen melk), en 8 essentiële aminozuren. Een nacht weken, afgieten en 30 minuten afgedekt koken in 2 maal zijn volume water. Het water niet laten verdampen ! Van het vuur nemen en opfrissen met koud water. In salade verwerken.