Azukibonen worden met granen of groenten bereid, gebruikt in salades, soepen, purees, of in dessert. Deze kleine rode harde boon wordt veel gebruikt in Azië en kan gezien worden als een echt voedingsmiddel-medicijn. Azukibonen ondersteunen de nieren, zijn vochtafdrijvend, versterken de milt en verjagen de koude. RECEPT: Laat 250 gr azukibonen een nacht weken in water. Afgieten en met koud water bedekken in een kookpot. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur koken gedurende ongeveer 1u. Indien nodig tijdens het koken wat kokend water bijvoegen opdat de bonen niet te droog worden. Aan het einde van de kooktijd 1 snuifje zout en 50ml olijfolie bijvoegen. Opdienen met verse fijngehakte peterselie.
Herkomst van het product
Herkomst van de ingredienten :
16 andere producten in dezelfde categorie:
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
VOLLE RONDE RIJST
- 5 kg
Ronde Bio rijst uit Italië, rijk aan mineralen en vezels. Het is een basisingredient in de biokeuken, men kan het in vele recepten gebruiken.recept...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
BELGISCHE GROENE LINZEN
- 20 kg
Linzen zijn zeer interessante peulvruchten. Ze zijn rijk aan eiwitten en vezels, evenals aan mineralen en oligo-elementen (fosfor, ijzer, mangaan,...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
VOLLE BASMATI RIJST demeter
- 5 kg
Basmatirijst komt oorspronkelijk uit Pendjab, een streek in het noorden van Indië. Eén kop rijst in het dubbele volume water koken gedurende 1...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
KAMUT® KHORASAN GRAAN
- 25 kg
KAMUT® khorasan tarwe, genoemd naar het Amerikaanse bedrijf dat dit type durumtarwe enkele jaren geleden heeft herontdekt en het nu produceert,...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
SOJAVEZELS FIJN
- 10 kg
Soja bevat de voor het lichaam noodzakelijke vitamine E, nodig voor de celstructuur, en vitaminen van de B groep (B1, B6, B9 en biotine) die nodig...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
ZWARTE JASMIJN RIJST
- 25 kg
Wilde Thaise rijst. Volle, niet ontvezelde en natuurlijk geparfumeerde rijst. De rijstkorrels kan men laten ontkiemen.RECEPT:Stoof op zeer hoog...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
BELGISCHE GROENE LINZEN
- 5 kg
Linzen zijn zeer interessante peulvruchten. Ze zijn rijk aan eiwitten en vezels, evenals aan mineralen en oligo-elementen (fosfor, ijzer, mangaan,...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
TARWE OM TE KIEMEN
- 5 kg
TarweHeeft een zachte zoete smaak. Een korte en gemakkelijke kieming. Hoe te kiemen- Laten weken gedurende 12u.- Nodige tijd om te kiemen: 2 tot 3...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
BELGISCHE RODE QUINOA
- 5 kg
Rode quinoa, een variëteit van quinoa te vinden op de Boliviaanse hoogvlakte, heeft een meer uitgesproken smaak. Bevat dezelfde eigenschappen als...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
KIKKERERWTEN - LINZENCOUSCOUS
- 5 kg
Deze 100% peulvruchten couscous is gemaakt van enkel het meel van kikkererwten en koraallinzen. Een nieuwe en unieke smaak. Rijk aan vezels en...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
SPLITERWTEN
- 5 kg
Spliterwten een variëteit van grote ronde erwtjes. Geoogst bij volle rijpheid worden ze gedroogd en scheiden ze zich in twee bij het pellen,...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
4 GRANENCOUSCOUS
- 20 kg
Moderne tarwecouscous verliest meer en meer zijn smaak door de hybridisering en de standaardisering. Wij stellen voor om het gemak van de couscous...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
AMARANT
- 5 kg
Amarant, van oorsprong Latijns-Amerikaans, is verwant aan granen en wordt als zodanig gegeten. Rijk aan eiwitten en glutenvrij.Giet 300gr amaranth...
Azukibonen worden met granen of groenten bereid, gebruikt in salades, soepen, purees, of in dessert. Deze kleine rode harde boon wordt veel gebruikt in Azië en kan gezien worden als een echt voedingsmiddel-medicijn. Azukibonen ondersteunen de nieren, zijn vochtafdrijvend, versterken de milt en verjagen de koude. RECEPT: Laat 250 gr azukibonen een nacht weken in water. Afgieten en met koud water bedekken in een kookpot. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur koken gedurende ongeveer 1u. Indien nodig tijdens het koken wat kokend water bijvoegen opdat de bonen niet te droog worden. Aan het einde van de kooktijd 1 snuifje zout en 50ml olijfolie bijvoegen. Opdienen met verse fijngehakte peterselie.