Aard van de bodem: Bruine kalksteen van colluviale oorsprong, zand-steenachtig.Druivensoorten: Syrah 59%, Grenache 29%, Mourvèdre 12%Alcoholgehalte: 13% volVeroudering en vinificatie: handmatige oogst. Vinificatie tussen 24 en 26°C met totale maceratie van de druiven tussen 21 en 28 dagen. Dagelijkse stoten. Alcoholische gisting en daarna malolactische gisting. Rijping gedurende 5 maanden in roestvrijstalen vaten.Proefcommentaar: De kleur is granaatrood met paarse reflecties van prachtige glans. De aromatische neus onthult vers rood fruit zoals bosbessen en zwarte bessen, en rijp fruit zoals gestoofde aardbeien. Geuren van violet zijn ook aanwezig.De smaak is soepel met gastronomische en rokerige smaken.Spijs- en wijnarrangement: Deze cuvée past perfect bij in de oven geroosterde kwartels, vergezeld van walnoten en pruimen.Houdbaarheid: 2 tot 3 jaar