KLEINE SPELT demeter
- 500 gr
Kleine spelt wordt in de Haute Provence verbouwd volgens een streng lastenboek. Natuurlijk rijk aan lipiden, protiden en koolhydraten is kleine spelt een graansoort met een hoge energetische waarde. Zeer rijk aan vezels is kleine spelt een gemakkelijk te verteren graan. Dit graan onderscheidt zich ook door zijn laag glutengehalte en zijn evenwichtige samenstelling in mineralen (magnesium en fosfor) alsmede zijn rijkdom aan eiwitten. Kleine spelt bevat ook lysine, een essentieel aminozuur.Hogere voedingswaarden dan gewone spelt, rijk aan magnesium, fosfor en calcium (100gr granen bevatten evenveel calcium als 2 glazen melk), en 8 essentiële aminozuren. Een nacht weken, afgieten en 30 minuten afgedekt koken in 2 maal zijn volume water. Het water niet laten verdampen ! Van het vuur nemen en opfrissen met koud water. In salade verwerken.
Ingrediënten
kleine spelt
Herkomst van het product
Herkomst van de ingredienten :
16 andere producten in dezelfde categorie:
granen-meel-griesmeel-en-pasta
RISOTTO MET BRANDNETEL
- 250 gr
Een kant-en-klare risotto met Carnaroli rijst en brandnetel. Deze rijst kookt nooit teveel en is perfekt om een heerlijke romige risotto te maken....
granen-meel-griesmeel-en-pasta
ROGGE demeter
- 500 gr
Rogge bevat minder gluten dan tarwe, is rijk aan vitamine B1 en biedt een evenwichtige samenstelling van de aminozuren.Was 150gr rogge in koud...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
MACARONI TARWE WIT
- 500 gr
De witte Macaroni pasta is gemaakt van op steen gemalen meel, die nadien gekneed en gevormd wordt volgens traditionele methodes. Het resultaat is...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
GLUTENPOEDER
- 400 gr
Glutenpoeder wordt toegevoegd aan deeg om het elastischer te maken en een luchtiger brood te verkrijgen. Hoofdzakelijk wordt het ook gebruikt om...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
TARWEMEEL T65
- 1 kg
MouliGrange meel wordt gemalen in Ferme de Grange in Anhée s/Meuse door Guirec de Wouters en Jean-François Wartique.De granen zijn allemaal...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
VOLKOREN EENKOORNMEEL T150
- 1 kg
MouliGrange meel wordt gemalen in Ferme de Grange in Anhée s/Meuse door Guirec de Wouters en Jean-François Wartique.De granen zijn allemaal...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
VOL BOEKWEITMEEL demeter
- 500 gr
Boekweit is het mineraalrijke graan van de Oostbloklanden. Boekweit is een uitstekende bron van mineralen en vitaminen. Bevat de acht essentiële...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
4 GRANENCOUSCOUS
- 500 gr
Moderne tarwecouscous verliest meer en meer zijn smaak door de hybridisering en de standaardisering. Wij stellen voor om het gemak van de couscous...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
SPELTMEEL 82% (T110)
- 1 kg
Spelt is de voorouder van tarwe, gebruikt door de Galliërs. Men vindt sporen van spelt die dateren van elfduizend jaar geleden. Het is een graan...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
ZWARTE JASMIJN RIJST
- 500 gr
Wilde Thaise rijst. Volle, niet ontvezelde en natuurlijk geparfumeerde rijst. De rijstkorrels kan men laten ontkiemen.RECEPT:Stoof op zeer hoog...
granen-meel-griesmeel-en-pasta
POLENTA PRONTA **tht 30/11/2024**
- 500 gr
Viva Mais Polenta is een kant-en-klare polenta.Viva Maise een typisch gerecht uit de Italiaanse keuken. Verkrijgbaar in twee tegel- of...
Kleine spelt wordt in de Haute Provence verbouwd volgens een streng lastenboek. Natuurlijk rijk aan lipiden, protiden en koolhydraten is kleine spelt een graansoort met een hoge energetische waarde. Zeer rijk aan vezels is kleine spelt een gemakkelijk te verteren graan. Dit graan onderscheidt zich ook door zijn laag glutengehalte en zijn evenwichtige samenstelling in mineralen (magnesium en fosfor) alsmede zijn rijkdom aan eiwitten. Kleine spelt bevat ook lysine, een essentieel aminozuur.Hogere voedingswaarden dan gewone spelt, rijk aan magnesium, fosfor en calcium (100gr granen bevatten evenveel calcium als 2 glazen melk), en 8 essentiële aminozuren. Een nacht weken, afgieten en 30 minuten afgedekt koken in 2 maal zijn volume water. Het water niet laten verdampen ! Van het vuur nemen en opfrissen met koud water. In salade verwerken.