Deze geitenkaas wordt (half)gerijpt in een kelder gedurende 10 tot 15 dagen. De naam komt van het woord “crot” in Berrichon (een Romaanse taal), wat gat betekent. De klei van deze crots werd door boeren gebruikt om vormen te maken voor het uitlekken van de kaaswrongel. De kaas heeft een aantrekkelijke ivoorkleurige korst en de witte kaasmassa is halfvers en vochtig. Hij heeft een milde smaak en een zachte, romige textuur. Hij is heerlijk op een kaasplankje, geroosterd in de oven op een groene salade, in een geitenzalmquiche, bedekt met aromatische kruiden naar keuze...
Deze geitenkaas wordt (half)gerijpt in een kelder gedurende 10 tot 15 dagen. De naam komt van het woord “crot” in Berrichon (een Romaanse taal), wat gat betekent. De klei van deze crots werd door boeren gebruikt om vormen te maken voor het uitlekken van de kaaswrongel. De kaas heeft een aantrekkelijke ivoorkleurige korst en de witte kaasmassa is halfvers en vochtig. Hij heeft een milde smaak en een zachte, romige textuur. Hij is heerlijk op een kaasplankje, geroosterd in de oven op een groene salade, in een geitenzalmquiche, bedekt met aromatische kruiden naar keuze...