FROMAGERIE DU GROS CHENE

Er zijn 27 producten.

Item 1-27 van 27 in totaal item(s)
koemelk
Petit crémeux (250 gr)
Deze dubbele romige koeienkaas rijpt tussen de 10 en 12 dagen. De oorsprong van zijn naam verwijst naar zijn kleine formaat en rijke, romige...

(REF : 21405)

schapenmelk
PRECO - Brebis Fleuri (schaap) (+/- 800 gr)
Deze zachte schapenkaas van brie-type rijpt ongeveer 3 weken in een kelder. De naam komt van de melksoort en de beschrijving van de kaaskorst. Het...

(REF : 21421)

geitenmelk
Chevrin (+/- 230 gr)
Deze zachte geitenkaas van het Camembert-type rijpt ongeveer 3 weken in een kelder. De naam komt van het oude bijvoeglijk naamwoord voor “alles wat...

(REF : 21435)

geitenmelk
Crottin affiné (100 gr) BULK
Deze geitenkaas wordt (half)gerijpt in een kelder gedurende 10 tot 15 dagen. De naam komt van het woord “crot” in Berrichon (een Romaanse taal),...

(REF : 21426)

koemelk
Le Calendroz (+/- 330 gr)
Deze zachte kaas van koemelk van het camembert-type rijpt ongeveer 3 weken in onze kelders. De naam komt van de samentrekking van “Calendos”, het...

(REF : 21412)

koemelk
Le Gralou (+/- 2 kg)
Deze geperste tomme van koemelk rijpt 2 tot 3 maanden in kelders. De oorsprong van zijn naam verwijst naar de rijkere (vettere) versie van zijn...

(REF : 214171)

koemelk
Le Moellon (300 gr)
Deze zachte, gewassen koeienkaas van het type Pont l'Evêque rijpt ongeveer 30 dagen in een kelder. De kaas dankt zijn naam aan de steen die...

(REF : 21411)

koemelk
Le Picoleur (300 gr)
Deze romige kaas van koemelk rijpt tussen de 12 en 15 dagen. De naam komt van het epicuristische karakter van Daniel, oprichter en...

(REF : 21413)

koemelk
Mamé Vî Bleu (+/- 450 gr)
Deze zachte, blauwgeaderde koeienkaas rijpt tussen de 4 en 6 weken in een kelder. De naam komt van Mamé = vriendelijk en Vi Bleu = het oude blauw....

(REF : 21415)

schapenmelk
Petit Chabin (80 gr) BULK
De naam van deze verse schapenkaas komt van de kruising tussen een schaap en een geit in de middeleeuwen. De pasta is wit, fris en vochtig. Hij...

(REF : 21418)

schapenmelk
Pierre et Pôtre gewassen met bier (300 gr)
Deze zachte schapenkaas, waarvan de korst gewassen is in speltbier, rijpt ongeveer 30 dagen in een kelder. De naam komt van een combinatie van de...

(REF : 21422)

geitenmelk
P'tit Aïeul, droge crottin (80 gr) BULK
Deze droge geitenkaas rijpt 3 maanden of langer in onze kelders. De oorsprong van de naam doet denken aan zijn kleine formaat en de verwijzing naar...

(REF : 21428)

geitenmelk
Verse pimpelmees Gatli (145 gr) BULK
Deze verse geitenkaas dankt zijn naam aan de bijnaam die Daniel, de kaasmeester, destijds kreeg en die “geitenfokker” betekent. De kaas is wit,...

(REF : 21425)

geitenmelk
Pyramide met as (210 gr)
Deze milde geitenkaas rijpt ongeveer 10 dagen in onze kelders. Hij dankt zijn naam aan zijn piramidevorm. De korst is afgewerkt met houtskool,...

(REF : 21433)

geitenmelk
Sainte Maure met as (450 gr)
Deze milde geitenkaas rijpt ongeveer 10 dagen in onze kelders. De naam komt van het Oudfranse “maure” dat “zwart” betekent. Sainte Maure, de zwarte...

(REF : 21431)

geitenmelk
PRECO - Sainte Maure Natuur (450 gr)
Deze milde geitenkaas rijpt ongeveer 10 dagen in onze kelders. De naam komt van het Oudfranse “maure” dat “zwart” betekent. Sainte Maure, de zwarte...

(REF : 21430)

schapenmelk
Tomme des Botteresses (+/- 3 kg)
Deze geperste tomme van schapenmelk rijpt 2 tot 3 maanden in een kelder. De naam komt van een plaats in de Condroz. De naam Botteresse verwijst...

(REF : 21424)

geitenmelk
Tomme du Doyard (+/- 2 kg)
Deze geperste geitenkaas rijpt 2 tot 3 maanden in onze kelders. De naam komt van de plaats naast de kaasmakerij, in de Condroz. De natuurlijke...

(REF : 21434)

geitenmelk
Biquedon (100 gr) BULK
Deze geitenkaas wordt tussen de 10 en 15 dagen (half)gerijpt in onze kelders. De naam, het geesteskind van een trouwe klant, is een samentrekking...

(REF : 21427)

schapenmelk
Folie Bergère met Provençaalse kruiden (260 gr)
Deze verse schapenkaas is bedekt met biologische Provençaalse kruiden (tijm, bonenkruid, oregano, marjolein en rozemarijn) en rijpt tussen 10 en 12...

(REF : 21420)

geitenmelk
Le Randonneur (+/- 350 gr)
Deze geitenkaas heeft een zeer fijne textuur en lekt spontaan uit. Hij rijpt ongeveer 2 maanden in onze kelders. De naam suggereert een geitenkaas...

(REF : 21436)

koemelk
Mère Michèle (240 gr)
Deze zachte kaas van koemelk van het Reblochon-type rijpt ongeveer 20 dagen in onze kelders. De naam komt van de voornaam van Michèle, de vrouw van...

(REF : 21437)

geitenmelk
Le Père Daniel (+/- 240 gr)
Deze zachte geitenkaas van het Reblochon-type rijpt ongeveer 20 dagen in onze kelders. De naam komt van de voornaam van Daniel, de oprichter en...

(REF : 21438)

koemelk
PRECO - Crémeux vers (+/- 2 kg)
De naam van deze verse kaas van koemelk verwijst naar de zeer romige textuur. Hij heeft een ivoorkleurige pasta. Hij wordt geleverd in een rond...

(REF : 21406)

geitenmelk
PRECO - Geitenkaas faisselle (250 g)
Faisselle is een verse geitenkaas. De naam komt van de mandvormige vorm die een “faisselle” wordt genoemd en waarin de gestremde melk wordt...

(REF : 21439)

geitenmelk
Petit Scley (200 gr)
Deze geitenkaas wordt (half)gerijpt in een kelder gedurende 10 tot 12 dagen. De naam komt van een plaats naast de kaasmakerij van Gros Chêne, waar...

(REF : 21404)

schapenmelk
Bleu d'Adèle (+/- 2,5 kg)
Deze zachte, blauwgeaderde schapenkaas rijpt 6 tot 8 weken in een kelder. De naam komt van het type kaas en de voornaam van een van de dochters van...

(REF : 21417)