De kaas heeft een gewassen korst, die om de dag wordt verzorgd gedurende 21 dagen. Deze karakteristieke oranje korst is typisch voor raclette- en fondantkazen. Na het wassen rijpt de kaas 2 maanden in een kelder, waardoor hij zijn romige textuur en delicate smaak krijgt. De melk die wordt gebruikt voor Fondant de Brebis is afkomstig van twee producenten op 30 km van de kaasmakerij. De ooien, van het Lacaune-ras, profiteren elk jaar van meer dan 200 dagen weidegang in de open lucht en minstens 60% van hun voer wordt rechtstreeks op de boerderijen geproduceerd. Ze krijgen uitsluitend hooi en vers gras, zonder gebruik te maken van natvoer. De melk wordt tussen 24 en 48 uur na het melken opgehaald en direct naar de zuivelfabriek gebracht. De melk wordt binnen 12 uur na het ophalen verwerkt. Hoewel de belangrijkste productieperiode tussen december en juli ligt, is er het hele jaar door melk beschikbaar.
De kaas heeft een gewassen korst, die om de dag wordt verzorgd gedurende 21 dagen. Deze karakteristieke oranje korst is typisch voor raclette- en fondantkazen. Na het wassen rijpt de kaas 2 maanden in een kelder, waardoor hij zijn romige textuur en delicate smaak krijgt. De melk die wordt gebruikt voor Fondant de Brebis is afkomstig van twee producenten op 30 km van de kaasmakerij. De ooien, van het Lacaune-ras, profiteren elk jaar van meer dan 200 dagen weidegang in de open lucht en minstens 60% van hun voer wordt rechtstreeks op de boerderijen geproduceerd. Ze krijgen uitsluitend hooi en vers gras, zonder gebruik te maken van natvoer. De melk wordt tussen 24 en 48 uur na het melken opgehaald en direct naar de zuivelfabriek gebracht. De melk wordt binnen 12 uur na het ophalen verwerkt. Hoewel de belangrijkste productieperiode tussen december en juli ligt, is er het hele jaar door melk beschikbaar.