Maceratie in gedynamiseerd water en gisting van de ingrediënten gedurende 2 à 3 dagen onder regelmatig roeren, losse filtratie met fijnmazig doek (geen steriele filtratie of pasteurisatie), vervolgens botteling vóór het einde van de gisting voor een optimale hergisting en carbonatie.Ideëen mocktails/cocktails: Pimm's Kefir: 4 cl Pimm ; roer hieronder 2 koffielepels rietsuiker om op te lossen, voeg 12 cl Kefir Komkommer toe en werk af met een muntblad.
Ingrediënten
gedynamiseerd water, citroen, komkommer, waterkefir, bietsuiker (verteerd door de kefir), vijgen, dadels
Maceratie in gedynamiseerd water en gisting van de ingrediënten gedurende 2 à 3 dagen onder regelmatig roeren, losse filtratie met fijnmazig doek (geen steriele filtratie of pasteurisatie), vervolgens botteling vóór het einde van de gisting voor een optimale hergisting en carbonatie.Ideëen mocktails/cocktails: Pimm's Kefir: 4 cl Pimm ; roer hieronder 2 koffielepels rietsuiker om op te lossen, voeg 12 cl Kefir Komkommer toe en werk af met een muntblad.