Linzen zijn zeer interessante peulvruchten. Ze zijn rijk aan eiwitten en vezels, evenals aan mineralen en oligo-elementen (fosfor, ijzer, mangaan, koper,foliumzuur en zink). Ze zijn beter verteerbaar dan andere peulvruchten en hebben een kortere kooktijd. Omdat ze rijk zijn aan lysine vullen ze granen goed aan, ze verbeteren het evenwicht van een maaltijd op basis van granen en groenten.Het zijn gepelde linzen (vandaar hun kleur) die heel snel koken. Een liter water koken met 1 geperst teentje knoflook, 1 kleine lepel komijn en zoete paprika, 50 gr tomatenconcentraat, 3 verse tomaten in stukjes, 2 gehakte uien. 300 gr linzen toevoegen en 20 minuten laten koken op zacht vuur. Zouten en versieren met gehakte koriander.
Linzen zijn zeer interessante peulvruchten. Ze zijn rijk aan eiwitten en vezels, evenals aan mineralen en oligo-elementen (fosfor, ijzer, mangaan, koper,foliumzuur en zink). Ze zijn beter verteerbaar dan andere peulvruchten en hebben een kortere kooktijd. Omdat ze rijk zijn aan lysine vullen ze granen goed aan, ze verbeteren het evenwicht van een maaltijd op basis van granen en groenten.Het zijn gepelde linzen (vandaar hun kleur) die heel snel koken. Een liter water koken met 1 geperst teentje knoflook, 1 kleine lepel komijn en zoete paprika, 50 gr tomatenconcentraat, 3 verse tomaten in stukjes, 2 gehakte uien. 300 gr linzen toevoegen en 20 minuten laten koken op zacht vuur. Zouten en versieren met gehakte koriander.