ROGGEVLOKKEN demeter
- 500 gr
Rogge staat bekend als bloedsomloopbevorderend. Deze met stoom voorgekookte volkoren roggevlokken zijn zeer handig en gemakkelijk te gebruiken als ontbijt, in soepen toegevoegd, in het deeg om brood, vegetarische burgers of cakes te maken. Roggevlokken zijn erg gelijkend aan tarwevlokken op niveau van voedingswaarde : ze zijn rijk aan mineralen, meer bepaald aan ijzer en vitamines B. Ze kunnen worden gebruikt als ontbijt en worden vaak in kleinere hoeveelheid gemengd met havervlokken in mueslis of andere ontbijtvlokken.Burgerrecept : meng 200gr geplette tofu, 200gr pompoenpuree, 150gr roggevlokken, gehakte petersselie, 2 eieren, zout, lookpoeder en provencaalse kruiden. Goed mengen en in kleine ingeoliede vormen gieten (1cm dikte van de mengeling) 20 minuten bakken op 180° en af laten koelen alvorens te ontvormen. Heerlijk en praktisch voor pick-nicks.
Ingrediënten
Demeter rogge
Herkomst van het product
Herkomst van het bedrijf :
16 andere producten in dezelfde categorie:
ontbijt
KA'RE GEVULD MET CHOCOPASTA
- 375 gr
Ka'Ré: een hart van fondant chocolade/hazelnoot is een krokant koekje van 3 granen (zonder palmvet noch melkeiwit). Voor een heerlijk...
ontbijt
5 GRANENVLOKKEN demeter
- 500 gr
Een voedzame mengeling van vlokken van spelt, haver, gerst, rijst en rogge. Uitstekend voor studenten en kinderen. Deze met stoom voorgekookte 5...
ontbijt
SPELTFLAKES
- 250 gr
Spelt wordt beschouwd als de voorouder van tarwe. Vroeger werd het door de Galliërs verbruikt. Vandaag is het gekend voor zijn energetische...
ontbijt
BOEKWEITVLOK GROF
- 500 gr
Boekweit is het mineraalrijke graan van de Oostbloklanden. Zeer licht verteerbaar, glutenvrij. Boekweit is een uitstekende bron van mineralen en...
ontbijt
KROUNCHY VIJGEN BRASILNOTEN
- 450 gr
Heerlijke knapperige graannuggets gecombineerd met vijgen, rozijnen en paranoten voor een smakelijk ontbijt zonder toegevoegde suikers.Bevat alleen...
ontbijt
5-GRANEN VLOKKEN GEROOSTERD
- 500 gr
Samenstelling : haver, gerst, tarwe, rogge en rijst. Deze geroosterde vlokken zijn een Vajra specialiteit. Met de grootste zorg bereid enkel met...
ontbijt
KASTANJEVLOKKEN GEROOSTERD
- 500 gr
Het roosteren van de kastanjes draagt bij tot het vormen van een gelatineachtige laag die de vlokken toegankelijker maakt voor de verteringsenzymes...
ontbijt
5 GRANENMUESLI GEROOSTERD
- 500 gr
Deze muesli is gemaakt van vlokken van haver, tarwe, gerst, rogge en rijst en bevat de goede kwaliteiten van de vijf verschillende granen. De...
ontbijt
SPELTVLOKKEN demeter
- 500 gr
Grote spelt is een oude tarwevariëteit die zich kenmerkt door zijn hoog eiwitgehalte. Deze met stoom voorgekookte volkoren speltvlokken zijn zeer...
ontbijt
BOEKWEITVLOKKEN INSTANT
- 250 gr
Boekweit is het mineraalrijke graan van de Oostbloklanden. Bevat wondhelende rutine, ook gunstig na radioactieve straling. Zeer licht verteerbaar,...
ontbijt
MUESLI 4 GRANEN EN VRUCHTEN
- 500 gr
Mengeling van granen (72%), vruchten (13%) en zaden van biologische landbouw. Geproduceerd in een bedrijf waar dopvruchten, soja, sesamzaad, melk...
Rogge staat bekend als bloedsomloopbevorderend. Deze met stoom voorgekookte volkoren roggevlokken zijn zeer handig en gemakkelijk te gebruiken als ontbijt, in soepen toegevoegd, in het deeg om brood, vegetarische burgers of cakes te maken. Roggevlokken zijn erg gelijkend aan tarwevlokken op niveau van voedingswaarde : ze zijn rijk aan mineralen, meer bepaald aan ijzer en vitamines B. Ze kunnen worden gebruikt als ontbijt en worden vaak in kleinere hoeveelheid gemengd met havervlokken in mueslis of andere ontbijtvlokken.Burgerrecept : meng 200gr geplette tofu, 200gr pompoenpuree, 150gr roggevlokken, gehakte petersselie, 2 eieren, zout, lookpoeder en provencaalse kruiden. Goed mengen en in kleine ingeoliede vormen gieten (1cm dikte van de mengeling) 20 minuten bakken op 180° en af laten koelen alvorens te ontvormen. Heerlijk en praktisch voor pick-nicks.