Hojicha thee is een geroosterde Sencha thee. Het roosteren vermindert de bitterheid en geeft een lichte en zachte smaak met een gegrilde aroma. Na de oogst worden de blaadjes opgeslagen bij kamertemperatuur gedurende een à twee jaar om de smaak te verbeteren. Omdat roosteren het cafeïnegehalte van deze thee verlaagt, wordt het vaak 's avonds gedronken in Japan. Bereiding: Laat drie minuten trekken in bijna kokend water (1 theezakje per persoon). Kan ook koud geserveerd worden.
Hojicha thee is een geroosterde Sencha thee. Het roosteren vermindert de bitterheid en geeft een lichte en zachte smaak met een gegrilde aroma. Na de oogst worden de blaadjes opgeslagen bij kamertemperatuur gedurende een à twee jaar om de smaak te verbeteren. Omdat roosteren het cafeïnegehalte van deze thee verlaagt, wordt het vaak 's avonds gedronken in Japan. Bereiding: Laat drie minuten trekken in bijna kokend water (1 theezakje per persoon). Kan ook koud geserveerd worden.