De gedroogde erwt, in zijn geheel of gebroken geconsumeerd, is afkomstig van dezelfde plant die de erwt produceert. De gedroogde erwt wordt geoogst nadat de vruchten volwassen zijn, de gewone erwt wordt geplukt voor hij de volledige groei heeft bereikt. Hij is zeer voedzaam, een bron van voedingsvezels en eiwitten.RECEPT:Laat 250gr gewassen erwten een nacht weken. Afgieten en overgieten met koud water, aan de kook brengen en zachtjes 30 minuten laten koken. 1 gesneden ui en 1 teentje look toevoegen, nog 10 minuten op het vuur laten. Het overblijvend kookvocht weggieten, olijfolie toevoegen, zout en peper en dit alles mixen. Deze puree op smaak brengen met verse muntblaadjes.
Ingrediënten
gedroogde erwten
Herkomst van het product
Herkomst van de ingredienten :
16 andere producten in dezelfde categorie:
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
KASHA "GEROOSTERDE BOEKWEIT"
- 5 kg
Kasha is geroosterde boekweit, lekker om zo te eten of gemengd in yoghurt of muesli of bij de warme maaltijd ter vervanging van andere granen....
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
KAMUT® KHORASAN GRAAN
- 5 kg
KAMUT® khorasan tarwe, genoemd naar het Amerikaanse bedrijf dat dit type durumtarwe enkele jaren geleden heeft herontdekt en het nu produceert,...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
RODE NIERBONEN
- 25 kg
Rode nierbonen maken deel uit van de traditionele voeding van talrijke mensen doorheen de wereld. Ze hebben hun naam te danken aan hun vorm en zijn...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
HARD TARWEGRIESMEEL demeter
- 25 kg
Tarwegriesmeel is verkregen door het grof malen van de bevochtigde granen van tarwe, die daarna worden gedroogd en gezeefd. Heerlijk om deegwaren,...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
GELE SOJA
- 5 kg
Soja bevat de voor het lichaam noodzakelijke vitamine E, nodig voor de celstructuur, en vitaminen van de B groep (B1, B6, B9 en biotine) die nodig...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
QUINOA BELGISCH
- 5 kg
Quinoa kan op zichzelf de meeste granen en rijst vervangen. Uitstekende bron van magnesium, ijzer en potassium. Quinoa bevat meer eiwitten dan de...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
GERST demeter
- 25 kg
Gerst, het eerste graan dat, volgens de geschiedenis, gecultiveerd werd en dat zich snel aanpast aan de verschillende klimatologische...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
GELE SOJA
- 25 kg
Soja bevat de voor het lichaam noodzakelijke vitamine E, nodig voor de celstructuur, en vitaminen van de B groep (B1, B6, B9 en biotine) die nodig...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
BRUINE JASMIJN RIJST
- 25 kg
Thai bruine jasmijn rijst is enkel gepeld, hij is dus rijk aan al zijn mineralen en vitaminen. Door zijn subtiele geur is bruine jasmijn rijst zeer...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
BELGISCHE GROENE LINZEN
- 20 kg
Linzen zijn zeer interessante peulvruchten. Ze zijn rijk aan eiwitten en vezels, evenals aan mineralen en oligo-elementen (fosfor, ijzer, mangaan,...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
VOORGEKOOKT RIJSTMEEL
- 3 kg
Een fijn vol rijstmeel gestoomd om het gemakkelijker opneembaar en verteerbaar te maken voor het lichaam. Men kan het gebruiken om sauzen en soepen...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
4 GRANENCOUSCOUS
- 5 kg
Moderne tarwecouscous verliest meer en meer zijn smaak door de hybridisering en de standaardisering. Wij stellen voor om het gemak van de couscous...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
SPELTCOUSCOUS
- 20 kg
Rijk aan vitaminen en mineralen is deze couscous gemakkelijk te verteren. Mensen gevoelig voor gluten verdragen beter deze van spelt dan die van...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
GIERST
- 5 kg
Gierst. Uit Azië en Afrika afkomstig. Dit graan is weinig allergisch, arm aan gluten en rijk an vitamine A. Gierst bevat veel mineralen waaronder...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
COUSCOUS
- 5 kg
Tarwe tot meel gemalen en dan bevochtigd geeft couscous. Het is een typisch Berbers gerecht, geliefd in talrijke landen.
De gedroogde erwt, in zijn geheel of gebroken geconsumeerd, is afkomstig van dezelfde plant die de erwt produceert. De gedroogde erwt wordt geoogst nadat de vruchten volwassen zijn, de gewone erwt wordt geplukt voor hij de volledige groei heeft bereikt. Hij is zeer voedzaam, een bron van voedingsvezels en eiwitten.RECEPT:Laat 250gr gewassen erwten een nacht weken. Afgieten en overgieten met koud water, aan de kook brengen en zachtjes 30 minuten laten koken. 1 gesneden ui en 1 teentje look toevoegen, nog 10 minuten op het vuur laten. Het overblijvend kookvocht weggieten, olijfolie toevoegen, zout en peper en dit alles mixen. Deze puree op smaak brengen met verse muntblaadjes.