Rode nierbonen maken deel uit van de traditionele voeding van talrijke mensen doorheen de wereld. Ze hebben hun naam te danken aan hun vorm en zijn een belangrijke bron van plantaardige eiwitten en voedingsvezels en hebben een hoog potassiumgehalte. Ze zijn geliefd bij vegetariërs en behouden hun stevigheid na het koken. Lekker in salades, soepen, chili, pasta's en stoofschotels.RECEPT:Week 250gr bonen gedurende een nacht. Afgieten en overgieten met 3x hun volume aan koud water, koken op klein vuur gedurende 2u. Snijd 1 ui, 2 tomaten, 1 knoflookteentje en stoof dit in een beetje olijfolie. Wanneer de groenten gaar gestoofd zijn, de geweekte rode bonen en hun kookvocht toevoegen, paprika en zout toevoegen en nog 1/2u koken. Met gehakte peterselie bestrooien.
Ingrediënten
rode nierbonen
Herkomst van het product
Herkomst van de ingredienten :
16 andere producten in dezelfde categorie:
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
GEDROOGDE ERWTEN
- 25 kg
De gedroogde erwt, in zijn geheel of gebroken geconsumeerd, is afkomstig van dezelfde plant die de erwt produceert. De gedroogde erwt wordt geoogst...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
"POP CORN" MAÏS
- 5 kg
Pop corn maïs is een kleinere maïs variëteit.MAIS POPCORNEen beetje Vajra zonnebloemolie verhitten in een pan met dikke bodem, hierbij de mais...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
GELE SOJA
- 5 kg
Soja bevat de voor het lichaam noodzakelijke vitamine E, nodig voor de celstructuur, en vitaminen van de B groep (B1, B6, B9 en biotine) die nodig...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
JAPANSE AZUKI HOKKAIDO BONEN
- 30 kg
Dankzij de vruchtbare vulkanische aarde van het eiland Hokkaido zijn de azuki bonen afkomstig van deze streek groter, zoeter en beter dan de andere...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
WITTE BASMATI RIJST demeter
- 5 kg
Witte Indische basmatirijst. Een geparfumeerde rijst, uniek en ideaal om met curry op te dienen. Breng 2 koppen water aan de kook. Giet hierin 1...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
AZUKIBONEN
- 25 kg
Azukibonen worden met granen of groenten bereid, gebruikt in salades, soepen, purees, of in dessert. Deze kleine rode harde boon wordt veel...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
HAVER demeter
- 5 kg
Haver reguleert de glycemie en ook het cholesterolgehalte in het bloed. Rijk aan eiwitten en vetten heeft haver een gunstige invloed op ons...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
KAMUT® KHORASAN GRAAN
- 5 kg
KAMUT® khorasan tarwe, genoemd naar het Amerikaanse bedrijf dat dit type durumtarwe enkele jaren geleden heeft herontdekt en het nu produceert,...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
ZWARTE BONEN
- 25 kg
Zwarte bonen worden weinig gebruikt in onze streken, maar vormen het basisvoeding in Mexico en Brazilië. Ze bezitten een zachte smaak en zijn zeer...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
ROGGE demeter
- 5 kg
Rogge bevat minder gluten dan tarwe, is rijk aan vitamine B1 en biedt een evenwichtige samenstelling van de aminozuren.Was 150gr rogge in koud...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
RODE KERALA RIJST
- 5 kg
Rode rijst , afkomstig van gecontroleerde biologische landbouw. Zeer goede kwaliteit om te koken: zachte structuur en niet klevend. De rijst wordt...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
SORGHUM
- 25 kg
Sorgo wordt gegeten zoals rijst of verwerkt tot meel.Ook lekker gepoft zoals pop-corn.Het is het 5e meest gebruikte graan ter wereld, na maïs,...
bulk-granen-peulvruchten-en-deegwaren
KIKKERERWTEN - LINZENCOUSCOUS
- 5 kg
Deze 100% peulvruchten couscous is gemaakt van enkel het meel van kikkererwten en koraallinzen. Een nieuwe en unieke smaak. Rijk aan vezels en...
Rode nierbonen maken deel uit van de traditionele voeding van talrijke mensen doorheen de wereld. Ze hebben hun naam te danken aan hun vorm en zijn een belangrijke bron van plantaardige eiwitten en voedingsvezels en hebben een hoog potassiumgehalte. Ze zijn geliefd bij vegetariërs en behouden hun stevigheid na het koken. Lekker in salades, soepen, chili, pasta's en stoofschotels.RECEPT:Week 250gr bonen gedurende een nacht. Afgieten en overgieten met 3x hun volume aan koud water, koken op klein vuur gedurende 2u. Snijd 1 ui, 2 tomaten, 1 knoflookteentje en stoof dit in een beetje olijfolie. Wanneer de groenten gaar gestoofd zijn, de geweekte rode bonen en hun kookvocht toevoegen, paprika en zout toevoegen en nog 1/2u koken. Met gehakte peterselie bestrooien.