Wilde Thaise rijst. Volle, niet ontvezelde en natuurlijk geparfumeerde rijst. De rijstkorrels kan men laten kiemen.RECEPT:Stoof op zeer hoog vuur 200gr Zwarte Thai Rijst gedurende 1 minuut in een beetje olie, doe hierbij vervolgens 1,5 keer zijn volume aan kokend water, toedekken, aan de kook brengen en dit 30 minuten laten koken tot absorptie van het water, zonder de deksel op te heffen. Men kan in de rijst ook 1/2 kaneelstokje, en 3 gekneusde kardemom zaadjes laten meekoken . Laat met gesloten deksel rusten tot het moment van serveren.
Wilde Thaise rijst. Volle, niet ontvezelde en natuurlijk geparfumeerde rijst. De rijstkorrels kan men laten kiemen.RECEPT:Stoof op zeer hoog vuur 200gr Zwarte Thai Rijst gedurende 1 minuut in een beetje olie, doe hierbij vervolgens 1,5 keer zijn volume aan kokend water, toedekken, aan de kook brengen en dit 30 minuten laten koken tot absorptie van het water, zonder de deksel op te heffen. Men kan in de rijst ook 1/2 kaneelstokje, en 3 gekneusde kardemom zaadjes laten meekoken . Laat met gesloten deksel rusten tot het moment van serveren.