Deze milde geitenkaas rijpt ongeveer 10 dagen in onze kelders. De naam komt van het Oudfranse “maure” dat “zwart” betekent. Sainte Maure, de zwarte heilige, was verantwoordelijk voor de transformatiecycli van het leven. Ze stimuleerde bacteriële fermentatie en de afbraak van planten tot zwarte mest in de aarde. Ze hielp de kazen te rijpen en te bewaren. De witte kaaspasta heeft een smeltzachte textuur. Geniet ervan op een kaasplateau, gesneden over een quiche, gegrild in de oven op honingtoast of gewoon gesneden over een heerlijke salade.
Deze milde geitenkaas rijpt ongeveer 10 dagen in onze kelders. De naam komt van het Oudfranse “maure” dat “zwart” betekent. Sainte Maure, de zwarte heilige, was verantwoordelijk voor de transformatiecycli van het leven. Ze stimuleerde bacteriële fermentatie en de afbraak van planten tot zwarte mest in de aarde. Ze hielp de kazen te rijpen en te bewaren. De witte kaaspasta heeft een smeltzachte textuur. Geniet ervan op een kaasplateau, gesneden over een quiche, gegrild in de oven op honingtoast of gewoon gesneden over een heerlijke salade.